Engelstalige remake van de populaire Studio 100-reeks is met 3,2 miljoen kijkers nu al het  best bekeken tv-programma op de Amerikaanse kabel in het tijdslot van 19u.

Sinds maandag 10 januari 2011 is de gloednieuwe tv-reeks ‘House of Anubis’ –  de door Studio 100 geproduceerde Engelstalige remake van ‘Het Huis Anubis’ – dagelijks te bekijken om 19u op Nickelodeon US. Na 1 week uitzenden ziet het er naar uit dat ‘House of Anubis’ wel eens een groot succes zou kunnen worden in de Verenigde Staten. Het programma steeg op enkele dagen tijd van 2,4 miljoen kijkers naar maar liefst 3,2 miljoen kijkers, en is na 1 week uitzenden al het  best bekeken programma op de Amerikaanse kabel in het tijdslot van 19u. Wanneer ook de cijfers van andere tv-platformen waarop Nickelodeon niet aanwezig is (zoals bv. terrestrieel) worden meegerekend, is ‘House of Anubis’ nog steeds de nummer 2 in zijn tijdslot.

Studio 100  en Nickelodeon US zijn ontzettend blij met deze schitterende resultaten!

De Nederlandstalige versie van de reeks wordt al enkele jaren opgenomen door Studio 100 in Schelle & Londerzeel, en ook voor de Duitse remake ‘Das Haus Anubis’ gaan de opnames door in Schelle. Seizoen 1 van ‘House of Anubis’ voor Nickelodeon US wordt door Studio 100 opgenomen in Liverpool (Verenigd Koninkrijk). Studio 100 is hiermee het allereerste Europese productiehuis dat een televisiereeks maakt voor deze Amerikaanse zender.

‘House of Anubis’ is een remake van het populaire ‘Het Huis Anubis’ dat op 14 maart 2011 aan een 6e seizoen begint op Nickelodeon België & Nederland, en waarvan er inmiddels ook een succesvolle remake met Duitse acteurs te zien is op Nickelodeon Duitsland. Ook in Zweden & Mexico is de reeks intussen in een gedubde versie te bekijken.

‘House of Anubis’ is een productie van Studio 100 voor Nickelodeon US. In de spannende tienersoap wonen 8 studenten aan de middelbare school samen op een Engels internaat, ieder met een eigen verhaal, een eigen geschiedenis en een eigen manier van leven op weg naar volwassenheid. ‘House of Anubis’ is een web van liefde, geluk en blijdschap tot eenzaamheid, verdriet en jaloezie. Een groep jongens en meisjes waar je graag bij zou willen horen. Tot… een nieuwe bewoonster een groot mysterie oprakelt. Want het huis heeft een verleden, een verborgen geschiedenis. En die had ze maar beter met rust kunnen laten…

In de eerste afleveringen van ‘House of Anubis’ is te zien hoe de Amerikaanse Nina Martin vanuit de Verenigde Staten aankomt in het ‘House of Anubis’, een oud & griezelig internaat in het Verenigd Koninkrijk. Nina ontdekt al snel dat één van de leerlingen, Joy, op mysterieuze wijze is verdwenen. Joy’s beste vriendin Patricia is ontzettend ongerust, zeker wanneer de boodschap “Help me! Joy” verschijnt op de spiegel in de badkamer. Patricia is wantrouwig omdat Nina is aangekomen op dezelfde dag dat Joy verdween, en ze begint de Amerikaanse nieuwelinge de schuld te geven van de verdwijning van haar vriendin…