Heb jij wel eens in je kamer moeten blijven? Baalde je daarvan? Waarschijnlijk wel, niet waar? Nou, je mag jezelf gelukkig prijzen, want jij zit tenminste niet voor altijd opgesloten, in tegenstelling tot de nieuwste heldin van Disney – Rapunzel (ook wel Raponsje genoemd) uit RAPUNZEL.

Rapunzel is een avontuurlijk en vrolijk geanimeerde musicalkomedie over een meisje dat in het bezit is van 20 meter magisch goudblond haar – prinses Rapunzel. Als baby is ze gestolen uit het paleis van haar ouders en opgesloten in een verborgen hoge toren waar ze onmogelijk uit kan ontsnappen. Ze snakt naar avontuur in haar leven en droomt ervan de toren te verlaten en een normaal tienermeisje te zijn. Dat avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar ook beruchtste crimineel van het koninkrijk, ridder Flynn, langs haar toren komt en via haar lange haar de toren kan beklimmen. Ze maken samen de afspraak om uit de toren te ontsnappen en op avontuur te gaan. Onderweg ontmoeten ze vele hilarische figuren.

Rapunzel is een avontuur met veel gevoel, humor en met haar…heel veel haar.

Met de prachtige muziek van Alan Menken (Alladin, Kleine zeemeermin, Enchanted) komt het bekende sprookje van de gebroeders Grimm weer tot leven in de Nederlandse bioscoop.

Ook verkrijgbaar: Rapunzel, game voor Nintendo Wii, DS en PC.

 

Video interview
De makers van dit nieuwe Disney pareltje geven toelichting op het verhaal, de karakters en er zijn beelden te zien die nog niet eerder te zien waren.