Met verschillende audities begint deze week de zoektocht naar kinderacteurs die de hoofdrollen zullen spelen in de film DE GROTE FILM VAN SINTERKLAAS. De warme en sfeervolle Sinterklaas-familiefilm speelt zich af in de jaren ’30 en vertelt het verhaal van het jongetje Bas, dat als laatste in de zak van Zwarte Piet mee moet naar Spanje.
Johan Nijenhuis
regisseert de film. Samen met Klaas de Jong tekent hij ook voor de productie.

De hoofdrollen in de film zijn voor de 8 jarige Bas, zijn oudere broer Steven en het 12 jarige meisje Sophie. Naar het juiste kindertalent wordt nu gezocht door castingburo Elske’s Kinderkast.

De opnamen starten in februari 2011 en vinden plaats in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, waar de sfeer van de jaren ’30 helemaal nagebootst wordt.

“Als kind werd me al verteld dat Sinterklaas geen kinderen meer meeneemt naar Spanje. Toch was ik altijd benieuwd hoe dat dan vroeger ging. Dat werd het vertrekpunt van deze film.” aldus regisseur Johan Nijenhuis.

“Het is Kruimeltje in Sinterklaastijd, met het warme gevoel rond Sint Nicolaas dat we als Nederlanders allemaal herkennen. Het is de duurste en grootste Sinterklaasfilm ooit gemaakt.” aldus Klaas de Jong.

De film wordt uitgebracht door Independent Films en is vanaf november 2011 in heel Nederland te zien.