Het Prinses Christina Concours presenteert in november het nieuwe project Bennie Briljant, waarin kinderen van 6 t/m 8 jaar muziek leren maken via internet. Met vrolijke filmpjes laat Bennie Briljant zien hoe kinderen samen muziek kunnen maken op slagwerkinstrumenten.

Met Bennie Briljant wil het Prinses Christina Concours jonge kinderen inspireren muziek te maken. Individueel of met elkaar, thuis of op school. Op jonge leeftijd bezig zijn met ritmes en zingen sluit op een natuurlijke manier aan bij de mogelijkheden van een kind. Muziek maken, liefst samen, is goed voor de concentratie, het versterkt de sociale banden, laat kinderen hun mogelijkheden ontdekken en maakt ze gelukkig.

In een serie vrolijke filmpjes op internet leert hoofdrolspeler Bennie Briljant kinderen van 6 t/m 8 jaar stap voor stap hoe ze (samen) muziek kunnen maken op houten slagwerkinstrumenten. Die instrumenten heeft het Prinses Christina Concours speciaal voor dit project laten ontwikkelen. De handtrommels, raspen, tamboerijnen en sambaballen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Ze zijn zorgvuldig getest door professionele slagwerkers van onder meer het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Dankzij sponsor Zeeman, waar de slaginstrumenten te koop zijn, zijn de prijzen bijzonder laag.

De filmpjes van Bennie Briljant zijn gratis op de computer te bekijken. Voor basisscholen is er een speciale versie van de films voor gebruik op digitale schoolborden.

Het Prinses Christina Concours, onder meer bekend van de rijdende concertzaal Classic Express, ontwikkelde eerder het project Kies je instrument met een gratis magazine, de website www.kiesjeinstrument.nl en lesmateriaal voor de basisscholen.