Jaar in jaar uit zijn Joris en Boris te zien in de bioscoop, op dvd en op tv, het populaire boevenduo is de rechterhand van de gemene Dr, Brein (Pamela Teves). Dit jaar heeft het boevenduo het drukker dan ooit……

Samen met Sinterklaas en Coole Piet Diego gaat het boevenduo het land in om in de grootste muziektheater van het Land de Show “Diego en de Stemmendief” te gaan brengen.

De rol van Joris wordt gespeeld door de regisseur van de succesvolle Sinterklaasfilms: Martijn van Nellestijn. Joris is niet de slimste boef. Joris is vooral bekend door zijn vreemde loopjes en favoriete uitspraak: Tsjeempie heee!

Voor het eerst in de tien jaar dat SRSP Films sinterklaasproducties maakt hebben Joris en Boris een lied in de sinterklaasfilm: ‘ We blijven voor altijd bij ekaar’. Joris en Boris touren door het land met dit vrolijke boevenlied waarbij geen kind op zijn of haar stoeltje kan blijven zitten.

Wie Boris zegt, zegt Joris. Boris wordt gespeeld door Richard de Ruijter en is samen met Joris het hulpje van
Dr. Brein. Kleine boef Boris is de slimste van de twee en doet er alles aan om in een goed daglicht bij Dr. Brein te komen.

 

 

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie
Na de succesvolle bioscoopfilms Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek en het spectaculaire vervolg Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot komen de makers dit jaar met een gloednieuw avontuur: Sinterklaas en het Pakjes Mysterie. Naast Sinterklaas keren ook Diego, Gerard Joling, Joris, Boris, Dr Brein en vele andere vertrouwde gezichten terug. Sinterklaas komt maanden voor de intocht alvast per Pakjes-Boeing naar Nederland om de geheime pakjesopslag te controleren. Vlak voor zijn aankomst gaat er wat mis met het vliegtuig en dreigt zijn geheime bezoek uit te lekken. Het is het begin van een opeenstapeling van pech en mysterieuze brieven en telefoontjes… De nieuwe sinterklaasfilm draait nu in de bioscoop.