De temperaturen gaan omlaag, de herfst doet zijn intrede, pepernoten en marsepein liggen binnen handbereik in de winkels en langzaam aan kunnen we ons opmaken voor de gezellige Sinterklaasperiode. Vanaf 1 november bereidt ook Nickelodeon zich voor op de komst van de Sint naar Nederland. Op de zondagen zijn speciale Sinterklaasfilms te zien, de Pieten uit Slot Marsepeinstein zingen gloednieuwe Sinterklaasliedjes en op Nick Jr. is dagelijks Kleine Klaas te zien.

Slot Marsepeinstein, best bekeken dagelijks Sinterklaasprogramma van 2009*!
Het 12-jarige meisje Robin maakt zich op voor pakjesavond. Ze heeft maar één ding aan de Sint gevraagd voor dit jaar: dat haar carrièregerichte ouders gewoon thuis zijn deze avond en niet moeten werken. Maar dan komt toch het gevreesde telefoontje…Robin en haar kleinere zusje worden bij een onbekende tante gedropt. Tot grote schrik van de zusjes blijkt de tante niets met Sinterklaas en pakjesavond te hebben en worden de kinderen meteen naar bed gestuurd zodat de tante ongestoord naar haar favoriete soap kan kijken, vlak naast de schoorsteenmantel waar eigenlijk de pakjes moeten liggen.

Ferdinand is terug
Sinterklaas, Hoofdpiet, Fitpiet en Kokpiet zijn ondertussen samen met Amerigo druk in de weer om pakjes rond te brengen. Alles lijkt gesmeerd te lopen, maar wat ze niet doorhebben is dat Ferdinand en zijn wachter, omgetoverd in kikkers, over de brug der vergetelheid springen en weer mens worden.

Ferdinand heeft in de eerste serie van Slot Marsepeinstein al geprobeerd om Sinterklaas uit te schakelen en heeft helaas ook nu weer snode plannen. De twee zien hoe één van de Pieten naast een grote schoorsteenmantel de coördinaten intoetst van ‘dak Oliebollenstraat’, waarna de berg pakjes onder de schoorsteenmantel wordt opgezogen. Ferdinand heeft gelijk door dat de pakjes in de Oliebollenstraat terecht zijn gekomen en wil controle krijgen over de schoorsteen, zodat hij ‘zijn’ pakjes terecht kan laten komen waar hij maar wil. En laat dat nu ook net de schoorsteen zijn waar Robin en haar kleine zusje die avond verblijven…

Robin en haar zusje zitten nog steeds op de ongezellige logeerkamer van de tante. Robin is vooral boos op de Sint. Wat voor pakjesavond is dit nu? Maar omwille van haar zusje probeert ze toch bij de schoorsteen te komen. Wanneer het weglokken van de tante niet lukt, kruipt Robin stiekem op het dak van het huis. Als ze niet bij de schoorsteen kunnen voor de pakjes, dan onderschept ze de pakjes wel voor ze door de schoorsteen gaan!

Ondertussen proberen Ferdinand en de wachter op slinkse wijze de Pieten en de schoorsteen in hun macht te krijgen.

Zal het Sinterklaas en de Pieten lukken om de snode plannen van Ferdinand op tijd tegen te houden? Een ding is zeker, een goede samenwerking is vereist om ervoor te zorgen dat pakjesavond niet voor altijd anders zal zijn. En krijgen Robin en haar zusje toch nog de cadeaus waar ze zo op gehoopt hebben?

*doelgroep 6-12 jaar

Mail en Win: CD en DVD van Slot Marsepeinstein.

Slot Marsepeinstein is vanaf 1 november te zien op Nickelodeon:
Een speciale nieuwe dubbele aflevering is te zien op 1 november 2010
De eerste serie is te zien van 2 november t/m 19 november 2010
De tweede (nieuwe) serie is te zien van 22 november t/m 3 december 2010
Op 4 en 5 december wordt een marathon uitgezonden van Slot Marsepeinstein