Op zondag 24 oktober om 12.00 uur gaat Lang & Gelukkig op het Cinekid Festival een première beleven in aanwezigheid van Koninklijk bezoek.

De familiefilm Lang & Gelukkig dingt mee naar de prijs voor de UPC Beste Nederlandse Kinderfilm (de juryprijs), de Beste Nederlandse Kinderfilm (publieksprijs) en naar de Z@PP Cinekidleeuw (publieksprijs). Eerder viel de film al in de prijzen op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Zo ging de cast met de ‘Speciale Juryprijs’ naar huis en won de film de ‘Film1 Publieksprijs’ en ‘Production Design’. Naast de waardering van de jury en het publiek met deze drie Gouden Kalveren waren ook kinderen enthousiast over de film. Zo heeft de MovieSquad Junior NFF (de kinderjury) Lang & Gelukkig tot hun favoriet gedoopt.

De film is gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van het ROtheater. Regisseur Pieter Kramer heeft voor het vrolijke verhaal een aantal sprookjes door elkaar gehusseld met een grote knipoog naar de actualiteit. Zo valt Roodkapje hopeloos voor de charmes van een Wolf in het bordkartonnen sprookjesbos en wordt Assepoester getreiterd door haar stiefzussen Paris & Hilton.

Lang & Gelukkig is een productie van NL Film.  De film, gedistribueerd door Independent Films, is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Cinekid, film-, televisie- en nieuwe-mediafestival voor de jeugd vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam van 20 t/m 29 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 13 t/m 31 oktober door heel Nederland.

Trailer