Het NICAM, de organisatie achter Kijkwijzer, introduceert twee gratis apps waarmee consumenten via hun iPhone, iPad of iPod Touch de leeftijdsclassificaties van films, televisieprogramma’s en games kunnen raadplegen. Voor films en televisie is de Kijkwijzer-app beschikbaar, voor games de app van PEGI, de Europese Kijkwijzer voor games.

Met de Kijkwijzer en PEGI-app kunnen ouders op elk gewenst moment en op elke plek de leeftijdsclassificaties van films, televisieprogramma’s en games opvragen. Bijvoorbeeld als ze met hun kinderen naar de bioscoop willen gaan en de classificaties van nieuwe films willen weten. De apps zijn ook handig voor de komende feestdagen, want ouders kunnen zo een verantwoorde aankoop doen van games en dvd’s voor hun kinderen.

De Kijkwijzer-app geeft toegang tot de classificaties van ruim dertigduizend producties. Daarnaast biedt de app informatie met uitleg van de pictogrammen en is er een contactfunctie. Zie: app Kijkwijzer

De PEGI-database omvat inmiddels de classificaties van ruim veertienduizend games. Zie: app PEGI