Het belang van een goede kinderstoel


Een goede kinderstoel is belangrijk voor een kind. Comfort, zithouding en veiligheid zijn belangrijk, maar ook het contact met ouders vanuit de stoel is van belang. De Stokke Tripp Trapp is een kinderstoel die vanuit deze gedachte is ontworpen.

De zithouding in de Tripp Trapp
Een belangrijk onderdeel van een goede kinderstoel is de zithouding van de peuter. De Stokke Tripp Trapp ondersteunt door het ergonomisch ontwerp de rug van het kindje. De verstelbare zitplank en voetsteun zijn voor iedere peuter naar behoeven aan te passen, zowel in hoogte als in diepte, waardoor een goede algehele houding wordt aangenomen.

Een goede zithouding is niet alleen belangrijk voor de groei van de peuter, maar ook voor gedrag en houding aan de eettafel. Door van jongs af aan een correcte zithouding te hanteren leert de peuter hoe hij correct aan tafel moet zitten. Lees verder…

Een Reactie op “Het belang van een goede kinderstoel

  1. Prima om het belang van een goede kinderstoel onder de aandacht te brengen. Ik ben echter van mening dat niet zo zeer de rugleuning een rol speelt bij het uitnodigen tot een goede zithouding als wel de hoogte van de voetenplank en de diepte van de zitting!
    Immers een baby/peuter zit van nature prima, rechtop op beide zitbeenknobbels! Maar bij een te grote zitdiepte en los bengelende beentjes is dit niet mogelijk! De voetenplank prikkelt de voetzolen wat een oprichtreactie tot gevolg heeft! Een zitdiepte die niet groter is dan de lengte van de bovenbeentjes voorkomt eveneens dat het kind niet gaat hangen! De rugleuning dient dan ook alleen om te prikkelen en en te stimuleren en niet om tegen aan te leunen! De tripp trapp is prima mits het goed gebruikt wordt, regelmatig opnieuw instellen dus!
    Erna de Jonge @ErgoTweets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s