Een wereldprimeur voor Nederland: Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet dit jaar de grootste schoen ter wereld. Het doel: een beetje gewoon geluk met Sinterklaas voor zoveel mogelijk kinderen met minder kansen, die nog nooit een Sinterklaascadeautje hebben gekregen. Hiermee doet Kinderhulp een gooi naar een nieuw wereldrecord tijdens de internationale Guinness World Records Day op 17 november 2010. Op die dag wordt de bijna 6 meter lange Converse All Star voor de allereerste keer aan het grote publiek getoond op het Amsterdamse Beursplein. Om 15.00 uur vindt de officiële recordpoging voor het Guinness Book of Records plaats. Superspannend! Dit duurt maar kort; om ongeveer 15.10 uur weet Kinderhulp al of ze de officiële titel ‘largest shoe’ in de wacht hebben gesleept. Kom allemaal kijken! Want Kinderhulp gaat geschiedenis schrijven. Daarna, om ongeveer 15.15 uur, kan iedereen zich verheugen op een kort optreden van Dirk Scheele met liedjes van zijn nieuwste Sinterklaas-CD “Pepernotenpret”. Kortom: dit mag je niet missen!

Kun je er op 17 november niet bij zijn, dan heb je van 22 november tot en met 4 december 2010 nog de kans om de schoen te komen bewonderen. Dan staat hij twee weken opnieuw op het Amsterdamse Beursplein.

Iedereen in Nederland helpen om de schoen ‘te vullen’ door zich als donateur aan te melden op http://www.degrootsteschoen.nl. Pepernoot-ambassadeur Erik van der Hoff roept alle landgenoten op mee te doen. Donateurs maken bovendien kans op waanzinnige prijzen.

Kijk op www.degrootsteschoen.nl voor alle informatie.