De vetste film van het jaar!

Vanaf 24 november 2010 is DIK TROM, waarin de familie Trom van het knusse Dikkedam naar Dunhoven verhuist om een restaurant te beginnen, in heel Nederland te zien. PeuterPlace verloot een aantal pakketjes met vrijkaarten en leuke gadgets.

Korte Inhoud
Samen met Pa en Ma Trom woont Dik in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo Bourgondisch en uitbundig is als hij. Het is er elke dag feest en de mensen eten hun buik rond aan taart en vettigheid. Dik heeft er veel dikke maatjes en is de koning van het bommetjes maken in het zwembad. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar zijn vader een restaurant begint. Afscheid nemen van Fred Banket, Joep Snoep en alle buren valt hen zwaar. In tegenstelling tot Dikkedam is in Dunhoven juist iedereen bezig met het uiterlijk, gezond leven en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op het nieuwe restaurant van de familie Trom. Het eten zal dan wel lekker zijn maar het zit ook vol calorieën, waar je dik van wordt. De bewoners van Dunhoven zijn er zelfs een beetje bang voor. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het mooiste meisje van heel Dunhoven. Sonja Slager, de moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, vindt haar meer dan aardig. Tot overmaat van ramp bezwijkt Ma Trom voor de charmes van sportschoolhouder Dolf. De strijd tussen Dik Trom en Viktor om Lieve zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

Trailer

Voor Michael Nierse komt met zijn rol als Dik Trom een droom uit.
Eerder was Michael te zien in de film De Indiaan en als Jacco in de korte film Jacco’s film.
Voor de vrolijke Dik Trom is het wel even slikken als hij met Pa en Ma Trom van Dikkedam naar Dunhoven verhuist. Weg is de gezelligheid. Gelukkig zijn daar Lieve en Sjak met wie hij al snel bevriend raakt.

Marcel Musters
en Eva van der Gucht schitteren als Pa en Ma Trom.
Pa Trom kan ontzettend goed koken.  Hij houdt ervan om mensen met grote porties gelukkig te maken. Hij is gek op zijn vrouw en op zijn zoon Dik. Ma Trom is de moeder van Dik. Ze is vast van plan van het restaurant in Dunhoven een groot succes te maken.

Loes Haverkort is Sonja Slager, de moeder van het dromerige meisje Lieve (Fiona Livingston). Sonja woont al jaren in Dunhoven. Ze is een echte dieetgoeroe.

Thijs Römer
speelt Dolf, eigenaar van een sportschool waar bijna iedereen in Dunhoven lid van is. Hij is de vader van etterbak Viktor (Nils Verkooijen).

DIK TROM is geregisseerd door Arne Toonen. Na de Kunstacademie in Arnhem succesvol te hebben afgerond, studeerde hij in 2003 met maar liefst zeven projecten af aan de Filmacademie in Amsterdam. Meteen ging hij aan de slag als commercial regisseur. In 2007 pakte hij de fictie kant weer op met het regisseren van onder andere  Milah (commerciële korte film), Schnitzelparadijs de serie (diverse afleveringen), Hou Holland Schoon (One Night Stand), Oh Deer! (NFF masterclass) en Val Dood! (Nps kort).

Een film van Eyeworks Film & TV Drama (Komt een vrouw bij de dokter, De gelukkige huisvrouw, De Brief voor de Koning). Het scenario is geschreven door Luuk van Bemmelen (Pizzamafia, Val Dood!, Oh Deer!, TV-serie Willemspark, TV-serie Shouf Shouf), Mischa Alexander (De Scheepsjongens van Bontekoe, Ellis in Glamourland, Feestje!, Sportman van de eeuw) en Wijo Koek (Alibi, Moordwijven, Zoop-films, Vet hard, Westenwind). Geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet.