Dinsdag 21 september zal magische toverstof neerdalen op de beroemde Walk of Fame in Hollywood als het elfje Tinkerbell, bekend uit de Peter Pan films én haar eigen TinkerBell films, haar eigen ster krijgt.

Sinds haar filmdebuut in 1953 in de Disney Classic Peter Pan heeft Tinkerbell de harten van filmliefhebbers in de hele wereld veroverd. Met haar ondeugende, eigenwiize en speelse karakter groeide ze uit tot een van de meest geliefde en tijdloze  Disney iconen.  Ze kreeg zelfs haar eigen films die, geheel in 3D/CGI animatiestijl,  ontwikkeld zijn door tweevoudig Oscar-winnaar John Lasseter. In deze TinkerBell films neemt de  natuur en het milieu een grote plaats in. De onthulling van de Hollywood-ster markeert dan ook de wereldwijde release van de film TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie op Disney High Def Blu-ray en Disney dvd,  de derde TinkerBell film uit een serie van vier. In de nieuwe film reist ze voor een gloednieuw avontuur naar de zomerse bloemenvelden in Engeland.

De bijzondere gebeurtenis vindt plaats om 11:30 uur ’s ochtends (20.30 Nederlandse tijd) in aanwezigheid van Leron Gubler, President/CEO Hollywood Chamber of Commerce, Bradley Raymond, regisseur van de film TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie, en de “stemmen” Raven-Symoné (stem Iridessa), Pamela Adlon (stem Vidia), Angela Bartys (stem Fauntje) en Jeff Bennett (stem Bel).
De ster ligt ter hoogte van 6834 Hollywood Boulevard voor de Disney Soda Fountain & Studio Store naast het El Capitan Theatre. http://www.walkoffame.com

Over TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie
Ver voordat Tinkerbell in de Disney Classic Peter Pan het meisje Wendy en de Slimme Jongens ontmoette, leerde Tinkerbell Lizzy kennen, een meisje met een diep geloof in de kracht van elfenstof en het magische land van de elfjes.
Tijdens het zomerbezoek van de elfjes aan de bloemenvelden van Engeland komen twee zeer verschillende werelden voor het eerst samen en begint een hartverwarmend verhaal als Tinkerbell wordt ontdekt door het meisje Lizzy.  Het nieuwsgierige meisje is op zoek naar een vriendin en Tinkerbell kan haar daar vast bij helpen. Wanneer haar mede-elfjes een gedurfde reddingsactie op touw zetten, neemt Tinkerbell een groot risico waarmee ze haar eigen veiligheid en de toekomst van de gehele elfheid op het spel zet.

De geschiedenis

 • Tinkerbell bestaat al sinds 1904. Bij deze 10 leuke feiten op rij.
 • De eerste keer dat het publiek van Tinkerbell kon genieten, was op 27 december 1904 in het Londense theater de Duke of York. Tinkerbell, die opkwam als een lichtje, onder het getingel van belletjes, was direct een sensatie. Iedereen sloot haar meteen in zijn hart.
 • Oorspronkelijk heette ze ‘Tippytoe’. Die naam had J.M. Barrie haar gegeven in de eerste versie van zijn toneelstuk ‘Peter Pan.’ Later werd haar naam Tinkerbell, omdat op het toneel een tingelende bel werd gebruikt om haar stem te verbeelden.
 • Elfjes worden geboren uit de eerste lach van een baby – en omdat er altijd baby’s worden geboren, zullen er ook altijd elfjes zijn.
 • Volgens J.M. Barrie is Tinkerbell een heel gewoon elfje dat potten en pannen repareert.
 • Het heeft Walt Disney ruim 15 jaar gekost vóór hij de definitieve vorm en stijl had gevonden voor de Tinkerbell van zijn animatiefilms. Eerst had ze donkerbruin haar, en daarna rood haar. Marc Davis, een van de legendarische Negen Oude Mannen die voor Walt Disney tekenden, ontwierp in 1951 de definitieve Tinkerbell.
 • De bekende groene tutu van Tinkerbell heeft zeven punten.
 • Tinkerbell maakte haar televisiedebuut op kerstdag 1951, in de Walt Disney Kerstshow, waarin Walt Disney alle figuren uit Nooitgedachtland voor het eerst aan het publiek liet zien.
 • Tinkerbell heeft een van de langste televisiecarrières uit de televisiegeschiedenis, als met toverstof strooiende gastvrouw in tal van series en programma’s van Disney.
 • Hoewel Tinkerbell nu een van de bekendste figuren van de wereld is, werd ze na haar debuut in de animatiefilm Peter Pan van Walt Disney in 1953 niet eens in de aftiteling genoemd.
 • Behalve haar grote rollen in Peter Pan uit 1953 en terug naar Nooitgedachtland uit 2002, heeft Tinkerbell nog wat kleine rolletjes gespeeld, bijvoorbeeld in De Zwarte Ketel en in Who Framed Roger Rabbit!