afl. 2: Abel en Martin (foto Niels Bakker)

Zondag 12 september, 19.00 uur is bij VPRO’s Z@pp op Nederland 3 de eerste aflevering te zien van het nieuwe seizoen van Taarten van Abel. In de populaire en bekroonde kindertalkshow bouwt bakker Abel met bijzondere kinderen een taart voor een speciaal persoon.

In de dertien afleveringen van het zevende seizoen voert bakker Abel (Siemon de Jong) weer openhartige gesprekken met kinderen, terwijl ze samen een taart maken voor een speciaal persoon. De kinderen luchten hun hart, wat voor aangrijpende en komische momenten zorgt. In de eerste afleveringen zijn Teuntje en Martin, allebei twaalf jaar, de bakkersassistenten.

Aflevering 1
Teuntje was eerst Teun. Sinds december 2008 gaat ze als meisje door het leven. ‘Ben jij een meisje geboren in een jongenslichaam?’, vraagt bakker Abel. Teuntje: ‘Zo leg ik het zelf vaak uit.’ Iedereen mag het weten, want Teuntje wil geen geheimen meer hebben en gewoon zichzelf kunnen zijn. Ze maakt een taart voor haar familie omdat die haar onvoorwaardelijk steunt.

Aflevering 2
Martin maakt een taart voor zijn moeder om haar op te vrolijken. Ze heeft een  moeilijke tijd achter de rug. Ze was depressief en had last van psychoses. Het gaat nu gelukkig een stuk beter met haar. Martin was bang haar te verliezen en heeft veel bewondering voor de strijd van zijn moeder. Hij maakt een taart met haar lievelingsdier want het is ‘dolfijn’ om bij haar te zijn.

De makers
Taarten van Abel wordt gemaakt door Stormy Minutes Society. Het bedrijf van Machteld van Gelder produceerde de afgelopen tien jaar populaire en bekroonde programma’s zoals Willemspark, Hondjes, Poesjes, De achtertuin van Jan Wolkers en de Telefilm Coach.

Crew Taarten van Abel: Agnes de Ruijter (regie, camera, research), Niels Bakker (camera, licht), Boris de Ruijter (camera), Rob van de Schootbrugge (geluid), Sonja ten Boom (montage), Chantal Nissen (productie), Nikki Thie (productie), Merel Hulzebos (productie assistentie).

De officiële website: www.taartenvanabel.nl