Plezier staat centraal bij nieuwe show
Eigenlijk is plezier hebben al 49 jaar hét thema van het Haarense jeugdcircus Il Grigio. Sinds de oprichting in 1961 is het doel immers de Haarense jeugd een originele, leuke vrijetijdsbesteding bieden. En dat dat lukt, blijkt nog steeds: tachtig kinderen en evenzoveel vrijwilligers beleven bijna een heel jaar lang plezier aan het samen oefenen van nieuwe acts, het bedenken van een nieuw programma en het neerzetten van een professionele show met schitterende kostuums in een mooi aangeklede circusaccommodatie. De nieuwe show heet dan ook met recht: Joy!

Verrassende acts
Ook dit jaar is een gevarieerd programma samengesteld: de jongste kinderen vertederen maar laten je ook lachen, de oudere jeugd laat zien wat je met vaak jarenlange training kunt bereiken: wat te denken van het tempo van de trampolinespringers, de concentratie van de draadartiesten of de kracht van de tissue-artiesten. Maar ook worden nieuwe acts gepresenteerd. Bijvoorbeeld de groep Acrojump:  acrobatiek in een eigentijds jasje. De jongleurgroep is uitgebreid en heeft zich naast het diaboloën ook bekwaamd in de devil sticks. Dit jaar presenteren we ook weer een echt goochelnummer. De balartiesten werken niet alleen met grote houten ballen, maar ook met fitnessballen; verrassend om te zien! Ook onze paarden laten zich van hun beste kant zien: circuspaard Leslie geeft haar voltigeartiesten zoveel vertrouwen dat ze los op haar rug kunnen staan en de Shetlanders Sander en Mickey presenteren een heuse strandact…Vertrouwde nummers ontbreken natuurlijk niet,  want onze clowns, antipodisten, honden en eenwielers zijn natuurlijk van de partij. In totaal worden negentien verschillende acts gedurende de twee uur durende show in hoog tempo gepresenteerd. Alles wordt afgewisseld met korte optredens van de repriseclown ‘Pien’ die dit jaar wordt vergezeld door ‘Joep’. Een grappig duo!

Feestelijke aankleding
De aankleding van de zaal en foyer is feestelijk en vrolijk. En dat geldt natuurlijk ook voor de kleding. Er zitten weer vele uren denk- en naaiwerk in.

Vanaf half juni is gestart met het circusklaar maken van de accommodatie: ieder jaar weer een hele klus waar door vele vrijwilligers sinds half juni overdag én in de avonduren aan wordt gewerkt.
Unieke formule in Nederland.

Il Grigio bestaat in 2011 al 50 jaar en heeft een unieke formule in Nederland. We vragen geen subsidie aan en de artiesten hoeven geen contributie of andere kosten te betalen. Il Grigio werkt met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en heeft geen betaalde medewerkers, daardoor kunnen we de toegangsprijzen en de prijzen van drankjes en versnaperingen laag houden. Maar er staat wél een professionele show, waar jonge én oudere bezoekers graag naar zullen kijken!

Speeldata 2010
In 2010 presenteert Il Grigio de show ‘Joy’ van zaterdag 31 juli tot en met zondag 15 augustus, dagelijks om 14.00 uur. Extra voorstellingen zijn er op dinsdag 10 en donderdag 12 augustus om 10.00 uur. De slotvoorstelling is op zondag 15 augustus om 20.00 uur. Reserveren is gewenst om teleurstellingen aan de kassa te voorkomen, dit is mogelijk vanaf woensdag 28 juli via telefoonnummer (0411) 62 12 15. De circusaccommodatie ligt aan de Bossebaan 5a in Haaren (gelegen tussen Den Bosch en Tilburg). Het circus wordt bij warm weer heerlijk koel gehouden. De toegangsprijzen variëren van € 4,- tot € 8,-. Parkeren is gratis.

Meer informatie: www.ilgrigio.nl