Van 28 augustus t/m 5 september 2010 vindt voor de tweede keer de brede kunst- cultuur- en natuurmanifestatie Kunst in Duin plaats. Onder het thema ‘Droombeeld’ vormen de Noordwijkse duinen negen dagen lang het podium van een bijzonder dynamische expositie van meer dan 60 nationale en internationale beeldhouwers, carvers en schilders.

Kunst in Duin is echter veel meer dan alleen een expositie. Tijdens dit evenement zijn de deelnemende kunstenaars daadwerkelijk aan het werk te zien. Beeldhouwers uit binnen- en buitenland bewerken ter plekke hout, steen, glas en andere natuurlijke materialen. Landschaps-, flora- en faunaschilders demonstreren hun technieken. Carvers creeëren met hun motorzaag schitterende werkstukken uit boomstammen en ook bodypainting wordt als kunstvorm geexposeerd.

Voor kids: bosnimfen, trollen en heksen
Als vervolg van de Jacht op de Schat krijgen de kinderen van de basisscholen van Noordwijk en Noordwijkerhout uitleg van de kunstenaars over beeldhouwen, schilderen en houtsnijden.
Het bodypainten van modellen in bomen, heksen, trollen en andere fantasiewezens is ook voor alle kinderen boeiend. Tevens gaat Staatsbosbeheer met kinderen vogelhuisjes maken.

Staatsbosbeheer stelt terrein beschikbaar
Kunst in Duin laat de relatie tussen mens en natuur ervaren in een unieke omgeving. Enkele duinen (o.a. het Piet Florisdal) zijn door Staatsbosbeheer zelfs speciaal voor dit evenement opengesteld. Het duingebied van het Hollands Duin vormt dan ook meer dan een decor; het leert de bezoekers tevens wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens en natuur.

Avondvoorstellingen
Op 29 en 31 augustus zal de groep Kunstklank, in de omgeving befaamd om hun bijzondere performances, avondvoorstellingen geven.

Kunst in Duin
Dagelijks van 10:00 uur tot 20:00 uur (zondag 5 september tot 17:00 uur).
Piet Florisdal, Duindamseslag 8, aan de Randweg te Noordwijk.
Entree: volwassenen (vanaf 18 jaar) 4 euro en kinderen (vanaf 11 jaar) 2 euro.

Het evenement Kunst in Duin wordt mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer, Provincie Zuid Holland, Gemeente Noordwijk, Gemeente Noordwijkerhout en de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV), Fonds 1818, SNS Reaalfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie: http://www.kunstinduin.nl of www.noordwijk.info