© Frederick Warne & Co., 2010
©Frederick Warne & Co. 2010

Met de nieuwe Pieter Konijn Dag en – Speurtocht wil Natuurmonumenten ook bij de allerkleinsten de liefde voor de natuur prikkelen!

Zondag 6 juni organiseert Natuurmonumenten een Pieter Konijn-Dag in bezoekerscentrum Veluwezoom. Deze dag betekent de kick-off voor de nieuwe, speciaal ontworpen Pieter Konijn-Speurtocht die vanaf 6 juni onderdeel uitmaakt van het vaste aanbod bij bezoekerscentrum Veluwezoom.

Peuters, kleuters en hun (groot)ouders kunnen op 6 juni op pad met de Pieter Konijn Speurtocht. Net als Pieter gaan ze op zoek naar worteltjes in de groentetuin, maken ze vrolijke sprongen door de boomgaard, luisteren ze goed met hun oren naar de vrolijke voorjaarsgeluiden en speuren ze naar kleine kriebelbeestjes.  Rondom het bezoekerscentrum kan je deze dag van alles ondernemen. Breng een bezoekje aan de educatieve tuin in voorjaarspracht. Ze vertellen er van alles over de groenten die Pieter Konijn zo graag lust. Ga op bezoek bij de bijenvriendjes van Pieter en de imkers van de bijenstal. Vandaag kun je zien hoe honing geslingerd wordt! Bij Brasserie Veluwezoom staat speciaal voor deze dag de ijscokar buiten! En natuurlijk kan je je heerlijk uitleven in één van de speeltuinen bij het bezoekerscentrum.
Op 6 juni komt Pieter zelf ook op bezoek en kunnen de kinderen hem ontmoeten en samen op de foto! Na afloop krijgen alle kinderen een presentje mee naar huis.

Camilla Hills van de Londense uitgever van Pieter Konijn, Frederick Warne:  “Het is voor ons een heel natuurlijke keuze om Pieter Konijn in Nederland met Natuurmonumenten te verbinden. Zij zetten zich in voor alles waar Beatrix Potter, de bedenker van Pieter Konijn, ruim 100 jaar geleden ook voor stond: Natuurbehoud en duurzaamheid!”

Wanneer
Zondag 6 juni, start tussen 11-15 uur.

Waar
Bezoekerscentrum Veluwezoom;
Rheden, bij Arnhem

Voor
Peuters, kleuters en hun (groot) ouders / begeleiders.

Prijs
€ 4,50 euro per kind voor leden van Natuurmonumenten, € 7,50 euro voor niet-leden. Volwassen krijgen gratis entree.

MAIL & WIN
Maak kans op de klassieker ‘Het verhaal van Pieter Konijn’ & Knuffel. PeuterPlace.nl verloot vier exemplaren!

Illustraties © Frederick Warne & Co. 2010