Op woensdagmiddag 2 juni wordt de Buitenspeeldag weer georganiseerd. Op die dag gaan de uitzendingen op tv en de website van Nickelodeon tussen 13.00 en 17.00 uur letterlijk op zwart en worden kinderen aangemoedigd om buiten te spelen. Gemeenten kunnen dit initiatief extra stimuleren door activiteiten voor kinderen te organiseren en de Buitenspeeldag onder de aandacht te brengen. En hier wordt massaal gehoor aan gegeven!

De aanmeldingen stromen nog steeds binnen via de site www.buitenspeeldag.nl. Van Alkmaar tot Heerlen, van Hardenberg tot Zeeland, alle organiserende partijen in de meest uiteenlopende gemeenten van Nederland pakken het initiatief ongelofelijk enthousiast op!

Initiatiefnemers Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon stimuleren met de organisatie van de Buitenspeeldag kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten. De partijen roepen gemeenten, ouders, begeleiders, vrijwilligers van belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk en actief programma voor kinderen te organiseren.

Buitenspeeldag = Nationale Straatspeeldag
Met twintig edities is de Nationale Straatspeeldag een begrip geworden. Naast verkeersonveiligheid zijn ook bewegen en spelen in de loop der jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland in 2010 de handen ineen geslagen met de organisatoren van de Buitenspeeldag en dit heeft ertoe geleid dat de Nationale Straatspeeldag en de Buitenspeeldag samengaan op één en dezelfde dag.

Aanmelden
Via de website www.buitenspeeldag.nl kunnen onder andere gemeenten, buurtgroepen, scholen en scoutinggroepen zich vanaf april aanmelden en nuttige informatie vinden voor deelname aan de Buitenspeeldag. Ook ontvangen deelnemers posters, flyers en afzetlint om de plaatselijke activiteiten en de Buitenspeeldag bij iedereen bekend te maken. Kinderen kunnen via deze website bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd en uiteraard staan er ook leuke en nuttige buitenspeeltips voor kids op de site.