Prinses Irene opent de spectaculaire gratis openluchttentoonstelling

Van 27 mei tot 30 augustus beleeft Den Haag de wereldpremière van Wild Wonders of Europe. Een gratis openluchttentoonstelling op de Lange Vijverberg met ruim honderd levensgrote natuurfoto’s van 69 topfotografen, gemaakt in de 48 Europese landen. De officiële opening van dit unieke culturele evenement wordt donderdag 27 mei verricht door prinses Irene, beschermvrouwe van de Coalitie Biodiversiteit 2010.

Wild Wonders of Europe onthult de verbluffende natuurschatten van ons continent aan zevenhonderdmiljoen Europeanen en de wereld. Dieren en landschappen waarvan velen niet eens weten dat ze nog bestaan. Wild Wonders of Europe, een uniek pan-Europees initiatief, gaat over de schoonheid van de natuur. Over wat we nu nog kunnen bewonderen, maar dreigen te verliezen. Een tentoonstelling die toont waarom de Europese natuur belangrijk is voor ons. En waarom we hem moeten beschermen.

Op de Haagse Lange Vijverberg zijn van 27 mei tot 30 augustus honderd levensgrote natuurfoto’s te bewonderen van 69 topfotografen. Door de kwaliteit van de beelden heeft de tentoonstelling een grote emotionele zeggingskracht. Van elk Europees land is tenminste één foto vertegenwoordigd. Het is slechts een selectie van de bijna tweehonderdduizend foto’s die in vijftien maanden voor dit unieke project zijn gemaakt. De mooiste foto’s staan op de site van Wild Wonders of Europe.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Gemeente Den Haag en Staatsbosbeheer hebben ervoor gezorgd dat Wild Wonders of Europe naar Nederland komt. De openluchttentoonstelling zal de komende jaren alle 48 Europese landen aandoen. Den Haag beleeft, in het Internationale VN-jaar van de Biodiversiteit, de wereldpremière van dit unieke culturele evenement. Als tweede VN-stad van de wereld en groenste stad van Nederland past de tentoonstelling uitstekend bij Den Haag. Wild Wonders of Europe is een van de evenementen tijdens The Hague Festivals 2010 van 10 t/m 27 juni.

Wild Wonders of Europe wordt georganiseerd door Life Exhibitions, dat eerder verantwoordelijk was voor culturele evenementen zoals Spirit of the Wild en De Aarde vanuit de Hemel. Tot de meer dan vijftig internationale partners behoren het Wereld Natuur Fonds, National Geographic, Epson, Nikon en Nokia.

Bij de tentoonstelling verschijnt het fotoboek Wild Wonders van National Geographic in diverse talen. De Nederlandse editie wordt uitgegeven door uitgeverij Carrera.

Op www.wild-wonders.com staat uitgebreide achtergrondinformatie over het project. Onder meer het laatste nieuws, blogs, video’s, de foto’s en de fotografen. Vele van de 69 fotografen zullen 27 mei de opening in Den Haag bijwonen.