Levi van Kempen, Hero Muller en Urbanus zullen de gastrollen vervullen in ‘Mega Mindy en het Zwarte Kristal’. De tweede film rondom de megapopulaire superheldin Mega Mindy verschijnt nog dit jaar in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen. Voor de opnames van de film zal Studio 100 voor het eerst in de geschiedenis haar tenten opslaan buiten de grenzen van de Benelux. Een deel van de film wordt opgenomen in het Zuid-Spaanse Almeria en het nabijgelegen Tabernas.

Na het enorme succes van de eerste Mega Mindy film start Studio 100 in mei met de opnames van’Mega Mindy en het Zwarte Kristal’. In deze film krijgt de megapopulaire superheldin te maken met de sterkste tegenstandster die ze ooit heeft ontmoet: zichzelf! Levi van Kempen (oa bekend uit ONM) zal de rol van Axel op zich nemen. Deze boef wil door middel van het zwarte kristal een ‘slechte kopie’ maken van Mega Mindy. Hero Muller (oa bekend als Zeno Terpstra in Het Huis Anubis) zal de rol van Klaus spelen; een jeugdvriend van Opa Fonkel die mee op zoektocht gaat. Urbanus kruipt in de huid van de Sultan van Zahambra.

Synopsis
In ‘Mega Mindy en het Zwarte Kristal’ leidt de zoektocht naar de boef Axel helemaal naar de woestijn van het oosterse Zahambra. Daar is jaren geleden het zwarte kristal op aarde gestort. Wie deze meteoriet in handen krijgt, kan van alles een ‘slechte kopie’ maken. Een zeer gevaarlijke steen dus, maar gelukkig weet niemand waar het zwarte kristal verborgen is …. Tot nu!! In een spannende race proberen Mieke, Toby en de anderen om als eerste het zwarte kristal te vinden en het zo uit handen van bandieten te houden. Zal het onze vrienden lukken om de gevaarlijk steen te vernietigen? En wat gebeurt er als Mega Mindy te maken krijgt met een gemene zwarte kopie van zichzelf?

‘Mega Mindy en het Zwarte Kristal’ is vanaf half december te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.