Met een marktaandeel van 26,6% in het tijdvak 06.00 – 20.00 blijft Nickelodeon marktleider. Het verschil met de concurrentie bedraagt 7,6% en in de maand april is Nickelodeon wederom in marktaandeel gegroeid. In het tijdvak 06.00 – 18.00 uur behaalde Nickelodeon met 27,1% tevens het hoogste marktaandeel in de doelgroep 6-12 jaar.

De maand april was voor Nickelodeon de beste maand sinds november 2009. Ten opzichte van maart werd een relatieve groei van 8% gerealiseerd. De groei is onder andere toe te schrijven aan de goede scores van de spannende mysterie-soap Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard, SuperNick met Patrick & Terence op woensdagmiddag, het succes van de nieuwe show Fanboy & Chum Chum en de groeiende kijkcijfers van het razendpopulaire iCarly.

Nieuwe afleveringen van SpongeBob en Big Time Rush
Op 1 mei werd de nieuwe live-action serie Big Time Rush gelanceerd. Deze show, van de makers van Ned’s Survival Gids, gaat over vier vrienden uit Minnesota die van de een op andere dag hard op weg zijn om de nieuwste popsensatie te worden. Rondom deze serie bestaat een exclusieve samenwerking met Sony Music en de muziek is geschreven door vooraanstaande musici. In Amerika breekt de serie op dit moment alle kijkcijferrecords!

Vanaf maandag 10 mei worden de langverwachte nieuwe afleveringen van SpongeBob Squarepants uitgezonden. We kunnen maar geen genoeg van onze kleine gele vriend krijgen!

Bron cijfers: SKO. Doelgroep 6-12 jaar. Tijdvak: 06-20u, tenzij anders vermeld. Alle cijfers zijn inclusief uitgesteld kijkgedrag op de dag van uitzending