Movie Park Germany, op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht, biedt ruim 40 attracties, achtbanen en live-entertainment die volledig in het teken staan van grote bioscoopfilms. In het jaar 2010 biedt het film- en entertainmentpark meer actie, meer spanning en meer sensatie dan welke blockbuster dan ook.

In 2009 trok Movie Park Germany in totaal 1,26 miljoen bezoekers,  waarvan 78% uit Duitsland, 19% uit Nederland en 3% was uit andere landen afkomstig. Het Ruhrgebied waarin Movie Park gevestigd is wordt populairder bij buitenlandse toeristen, onder meer door het feit dat het Ruhrgebied Culturele Hoofdstad van Europa 2010 is.  In 2009 heeft het park dan ook haar samenwerking met partnerhotels uitgebreid.

In het komende seizoen staan drie volledig nieuwe Hollywood-shows op het programma. In de nieuwe show “Movie Switch” wordt een muzikale reis gemaakt langs de allermooiste filmmelodieën uit de geschiedenis. In de Saloon worden de bezoekers meegenomen in de wereld van de grote en kleine cowboys in de show “Wild West Showdown”. Revolverhelden en pioniers strijden met hun bekende liedjes en meeslepende dansprestaties om de gunst van de mooie Loretta.
Vanaf mei gaat het echte werk van start in het amfitheater in Studio 7. Echte superhelden, de X-men,  strijden hier in een spannende live-action show tegen het kwaad. Spectaculaire stunts en sensationele special effects zorgen ervoor dat de bezoekers op het puntje van hun stoel zitten.

Hollywood voor peuters en kleuters: Nickland
Nickland is het grootste NICK-themagebied ter wereld. Populaire tv-vriendjes zoals SpongeBob, Dora, Diego en Jimmy Neutron van de kinderzender Nickelodeon zijn niet alleen als personages terug te vinden Nickland. Ze staan ook centraal in de 16 verschillende attracties. Jimmy Neutron bijvoorbeeld neemt bezoekers mee voor ritje in ‘zijn’ achtbaan, SpongeBob doet mee aan een groot watergevecht en met Avatar begeeft zich hoog in de lucht in de enige attractie ter wereld waarbij de bezoeker op zijn buik door het luchtruim vliegt.

Shrek 4-D
Maar Movie Park heeft nog meer unieke attracties te bieden, zoals Shrek in 4-D. De grote held uit drie succesvolle bioscoopfilms is de ster in het park. De groene Oger doet meer dan alleen de bezoekers persoonlijk welkom heten. Hij verschijnt in volle glorie samen met ezel Donkey en zijn vrouw Fiona in een opwindende 4-D-film. Met behulp van computergestuurde stoelen, veel special effects en 3-D-brillen wordt het 15 minuten durende avontuur een reis door een nieuwe dimensie. Het met een Oscar bekroonde avontuur van Shrek is hierdoor niet alleen te zien en te horen, maar vooral ook te voelen.

„Hoera! Ik ben in de film“
Movie Park Germany is niet alleen dé plek om SpongeBob en Shrek te knuffelen, maar vooral ook om veel avonturen te beleven rondom het thema film. Bezoekers kunnen samen met de hoofdrolspelers uit de film Ice Age, Sid, Mannie, Diego en Scrat, een wonderbaarlijke reis maken in de attractie Ice Age Adventure. In de stuntshow krijgt het publiek een demonstratie van wat het draaien van een film allemaal met zich meebrengt, natuurlijk samen met een aantal halsbrekende stunts en spannende actiescènes. In het Filmmuseum is een aantal exclusieve filmaccessoires te bezichtigen, zoals de oorbellen van Kate Winslet uit de film Titanic, of de gymschoenen van Tom Hanks uit de film Forrest Gump. De show Movie Magic biedt een interactieve blik achter de schermen van een filmproductie.

De ultieme kick krijgt de bezoeker van spectaculaire attracties zoals de High Fall, waarbij er een vrije val van 60 meter in de diepte gemaakt wordt. Een andere goede mogelijkheid tot een fikse adrenalinekick is de Bandit, de eerste houten achtbaan van Duitsland of de MP Xpress. Dit is een achtbaan die met 80 kilometer per uur verschillende loopings maakt.

Santa Monica Pier
In Movie Park Germany is de Santa Monica Pier aangelegd, naar voorbeeld van een van de populairste filmdecors in de Amerikaanse stad Santa  Monica. De bezoekers kunnen in dit themagebied een wandeling maken langs de zee, genieten van het uitzicht vanuit een 20 meter hoog reuzenrad en een ritje maken in de spetterende Crazy Surfer. Voor de jongere bezoekers is er een jetski-attractie en een grote scheepsschommel.

Halloween Horror Feest: Welkom in de Horrorwood Studios
Het Halloween Horror Feest is inmiddels een traditie in Movie Park Germany. Met het gruwelevenement naar Amerikaans voorbeeld behaalt Movie Park Germany elk jaar bezoekersrecords van meer dan 25.000 gasten op een dag. Op donderdag, vrijdag en zaterdag in oktober verandert het normaal gesproken familievriendelijke park in de Horrorwood Studios. De filmproducties en –sets worden belaagd door monsters. In totaal 250 zombies en afgrijselijke creaties mengen zich tussen de bezoekers en laten ze zien wat echt gruwelen is. Geheimzinnige verlichting, dichte mist en spannende muziek zorgen ’s avonds voor een spookachtige sfeer in het park

Movie Park Germany is in 2010 geopend van 26 maart tot en met 31 oktober (let op: tickets voor 30 en 31 oktober zijn vanwege het Halloween Horror Feest alleen in de voorverkoop verkrijgbaar!). Meer informatie op www.moviepark.nl

Bekijk de prijsvraag op PeuterPlace en maak kans op een Dora radio/CD-speler of een digitale SpongeBob fotolijst!