Oranje Plopmutsen en voetbalversie van Kabouterdans

Kabouter Plop en zijn kaboutervrienden Lui, Kwebbel en Klus, alle vier grote voetbalfans, zijn helemaal klaar voor het voetbalkampioenschap met de ‘special edition’ oranje Plopmuts. Vanaf half mei is er bovendien de speciale voetbalversie van ‘De Kabouterdans’.

Het is misschien niet direct te verwachten, maar Kabouter Plop en zijn vrienden verheugen zich al maanden op het WK voetbal. De voetbalgekte in Nederland bracht de kabouters op het idee om voor dit kampioenschap een speciale versie van hun fameuze muts te ontwikkelen. Kabouter Plop: “Het is altijd leuk om te zien hoe de Nederlandse voetbalfans zich volledig uitdossen in het oranje. Het feit dat de punten van onze mutsen tijdens het juichen heen en weer bewegen, maakt de muts volgens mij tot een ultiem supportersitem.”

Hans van Breukelen met oranje Plopmuts
Op tv en op de borden langs de Nederlandse wegen is vanaf deze week te zien hoe Hans van Breukelen recent een bezoek bracht aan het kabouterbos. De keeper van het kampioenselftal uit 1988 was daar om de oranje Plopmutsen te testen die Kabouter Kwebbel speciaal voor het WK heeft ontworpen. Wat bleek? Waar de strafschop van Kabouter Plop nog genadeloos werd weggestompt door Van Breukelen, trof een kleine kabouter getooid met de oranje Plopmuts wel doel. De kabouters denken dat de Plopmuts misschien wel speciale krachten aanboort en raden iedere Oranje-supporter dan ook aan deze tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal te dragen.

De Oranje Plopmuts is een actie van Studio100 in samenwerking met het Algemeen Dagblad. Vanaf 15 mei kan bij het dagblad gespaard worden voor een gratis exemplaar van de speciale Plopmuts.

Voetbaldans
Speciaal voor het WK voetbal hebben de kabouters ook nog een speciale versie opgenomen van hun ‘Kabouterdans’. Deze nummer 1 hit uit 1998 (maar liefst 64 weken in de mega top 50) is onder de titel ‘De Voetbaldans’ in een sportief jasje gegoten. De single is vanaf 21 mei verkrijgbaar.