Aanstaande zondag kun je kijken naar de Kids’ Choice Awards, dé awardshow van Nickelodeon, welke 3 april jongstleden in LA plaatsvond. Met optredens, award-uitreikingen van grote internationale artiesten, een speciale oranje loper en natuurlijk werd er ‘geslimed’!

Dit jaar kon er ook gestemd worden in drie verschillende Nederlandse categorieën, te weten: Favoriete Artiest, Favoriete Acteur en Favoriete Serie/Programma. Er is door de Nederlandse kids 170.000 keer gestemd en daarmee hebben ze massaal hun voorkeur uitgebracht!

In de categorie Favoriete Artiest liet Lady Gaga artiesten als Nick & Simon, Rihanna, Zirkus Zirkus en Yes-R achter zich. Loek Beernink, Nienke uit de serie Het Huis Anubis, is de overtuigende winnares in de categorie Favoriete Acteur. Zij versloeg de Amerikaanse actrices Miranda Cosgrove (uit de serie iCarly), Miley Cyrus (uit de serie Hanna Montana), Drake Bell (uit de serie Drake & Josh) en de populaire Nederlandse acteur Jan Kooijman, die dagelijks te bewonderen is in Goede Tijden Slechte Tijden.

De populaire Nickelodeon serie True Jackson ontving de meeste stemmen in de categorie Favoriete Serie/Programma. In deze categorie waren ook Het Jeugdjournaal, Popstars, Het Hotelleven van Zack & Cody en SpongeBob Squarepants genomineerd.

Presentatie en optredens
Bekende sterren als Katy Perry, Rihanna, Justin Bieber, Jim Carrey, Black Eyed Peas, Ryan Sheckler, Miley Cyrus, Taylor Swift, Jay-Z, en Kevin James komen in razendtempo aan je voorbij in deze waanzinnige show en First Lady Michelle Obama neemt zelfs een speciale award in ontvangst.

Iris Hesseling, beter bekend als Amber uit Het Huis Anubis, neemt de presentatie van het Nederlandse gedeelte van de show voor haar rekening. Natuurlijk zal zij de bekende sterren die aanwezig zijn op de oranje loper het hemd van het lijf vragen, de awards aan de Nederlandse winnaars overhandigen en een uitgebreid verslag doen van de show.

Nickelodeon Kids’ Choice Awards: zondag 11 april om 09.15 uur en 17.20 uur op Nickelodeon