Kijk hoe talentvol jonge kinderen zijn!

PeuterTV start op dinsdag 18 mei a.s. met een baanbrekend tv-programma: HoelaHoep. Een vrolijk en stoer programma voor kinderen van 3 tot 5 jaar.

Hoofdrolspelers Hoela en Hoep hebben een vraag of probleem waar ze niet zelf uitkomen. Het zijn de kinderen die gaan helpen het probleem op te lossen. Een uniek programma, omdat het heel duidelijk laat zien hoe vindingrijk kinderen zijn in het zoeken en vinden van oplossingen.

Hoe-vraag centraal
Het programma HoelaHoep stimuleert het onderzoekend en probleemoplossend vermogen van jonge kinderen. De Hoe-vraag staat in het programma centraal: Hoe weet je of iets licht of zwaar is? Hoe weet je of iets blijft drijven of gaat zinken? Met begeleiding van Hoep en Hoela onderzoeken en ontdekken de kinderen in de studio zelf wat wel en niet werkt.

Voor opvoeders is het inspirerend om te zien hoe de karakters de nieuwsgierigheid van de kinderen stimuleren en hoe de kinderen vervolgens de ruimte krijgen om zelf tot oplossingen te komen.

Crossmediaal pakket
Alleen tv-kijken is niet voldoende. Dit crossmediale programma bestaat verder uit een handleiding met activiteiten en achtergrondinformatie voor pedagogisch medewerkers. Voor jonge kinderen is er de website waar ze spelenderwijs oplossingen kunnen zoeken en vinden.

Uitzending
De eerste serie afleveringen van HoelaHoep wordt vanaf 18 mei om 09.55 uur wekelijks uitgezonden op Z@ppelin – Nederland 3. Na uitzending op televisie zijn de afleveringen online te bekijken via http://www.peutertv.nl en uitzendinggemist.nl.