Hebt u in 2009 geen kinderopvangtoeslag ontvangen en denkt u er wel recht op te hebben? Maak dan snel een proefberekening, u kunt de kinderopvangtoeslag over 2009 nog aanvragen tot 1 april 2010.

Al heel wat ouders hebben in 2009 kinderopvangtoeslag ontvangen van de Belastingdienst/ Toeslagen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Iedereen die één of meer kinderen op een geregistreerde kinderopvang heeft, kan in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Proefberekening maken
Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt onder andere af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen dat naar de opvang gaat en het aantal uren van de opvang. Op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening kinderopvangtoeslag 2009 maken. U ziet dan meteen of u in 2009 recht had op kinderopvangtoeslag. Op de site staan ook alle andere voorwaarden voor de kinderopvangtoeslag 2009.

Aanvragen voor 1 april 2010
Heeft u in 2009 geen kinderopvangtoeslag ontvangen en blijkt uit de proefberekening dat u daar wel recht op had, reageer dan snel. U kunt de kinderopvangtoeslag over 2009 nog aanvragen tot 1 april 2010.

Eén keer aanvragen
U hoeft kinderopvangtoeslag maar één keer aan te vragen, daarna loopt de kinderopvangtoeslag automatisch door. Aan het eind van elk jaar ontvangt u een berekening voor het nieuwe jaar. Krijgt u voor 2009 kinderopvangtoeslag en hebt u daar in 2010 ook nog recht op? Dan ontvangt u vanzelf een nieuwe beschikking voor 2010. U hoeft de toeslag niet opnieuw aan te vragen.

Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl of bel met de BelastingTelefoon: 0800 – 0543.