Amsterdam – Van woensdag 19 tot en met zondag 30 mei 2010 is het weer Annie M.G. Schmidt-week. De 8e editie van deze jaarlijkse feestweek rondom de geboortedag vanAnnie M.G. Schmidt heeft als thema Pluk van de Petteflet.

Maar liefst tien dagen lang staan de boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp in de boekhandel, in bibliotheken, op basisscholen en kinderdagverblijven in de schijnwerpers. In het bijzonder de vernieuwde editie van Pluk van de Petteflet, met maar liefst 30 nieuwe illustraties van Fiep Westendorp die nog nooit eerder in boekvorm zijn verschenen.

Pluk van de Petteflet
De voorleesklassieker Pluk van de Petteflet is uitgebreid met niet eerder in boekvorm gepubliceerde tekeningen van Fiep Westendorp. In 1982, meer dan tien jaar na de eerste boekuitgave, verscheen Pluk van de Petteflet in 39 afleveringen in het kleuterblad Bobo. De tekst was hetzelfde als die in het boek, maar Fiep Westendorp maakte een flink aantal nieuwe illustraties. De mooiste zijn te bewonderen in deze uitgebreide editie van Pluk van de Petteflet.

Pluk voor peuters
Daarnaast verschijnt er ook een prentenboekje voor de allerjongsten om kennis te maken met Pluk en zijn vriendjes in en om de Petteflet. Met Zaza, de kakkerlak, kan Pluk het meteen goed vinden en ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar. Hij ontmoet meneer Pen, Aagje en haar keurige moeder, mevrouw Helderder. En Pluk gaat op bezoek bij de Stampertjes, juist als vader Stamper friet serveert.

Pluk in Madurodam!
Tegelijk met de start van de Annie M.G. Schmidt-week 2010 vindt de opening plaats van de expositie Pluk in Madurodam. De expositie is open voor publiek van woensdag 19 mei tot en met zondag 5 september 2010. In de expositiehal kunnen kinderen kennismaken met de verhalen en illustraties uit Pluk van de Petteflet en Pluk redt de dieren en zelf de avonturen van Pluk beleven. Zo kunnen ze o.a. tekenen met Aagje en mevrouw Helderder, stampen in de kamer van de Stampertjes, het torenkamertje van Pluk bezoeken of luisteren en lezen in de winkel van Meneer Pen. De originele tekeningen van Fiep Westendorp uit Pluk van de Petteflet zijn in de expositiehal te zien.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.madurodam.nl