Na het enorme succes van de eerste Mega Mindy film start Studio 100 in mei met de opnames van Mega Mindy en het Zwarte Kristal. In deze film krijgt de megapopulaire superheldin te maken met de sterkste tegenstandster die ze ooit heeft ontmoet: zichzelf! Door middel van het zwarte kristal wil de boef Axel een ‘slechte kopie’ maken van Mega Mindy. Deze meteoriet zorgt ervoor dat alles wat goed is, slecht wordt en wie of wat is er nou beter (en dan dus slechter) dan Mega Mindy? De film is vanaf half december te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

In Mega Mindy en het Zwarte Kristal zijn alle bekende personages uit de populaire tv-serie weer van de partij. Naast Mega Mindy en Mieke (Free Souffriau) zijn dat agent Toby (Louis Talpe), Opa Fonkel (Fred Van Kuyk), Oma Fonkel (Nicky Langley) en Commissaris Migrain (Anton Cogen). Voor de gastrollen is Studio100, na de deelname van Yolanthe Cabau van Kasbergen in de eerste film, opnieuw in gesprek met enkele grote namen uit de Nederlandse en Vlaamse showbizz. Deze zullen binnenkort bekend gemaakt worden. De regie van ‘Mega Mindy en het Zwarte Kristal’ is opnieuw in handen van Matthias Temmermans.

Synopsis
In Mega Mindy en het Zwarte Kristal leidt de zoektocht naar de boef Axel helemaal naar de woestijn van het oosterse Zahambra. Daar is duizenden jaren geleden het zwarte kristal op aarde gestort. Wie deze meteoriet in handen krijgt, kan van alles een ‘slechte kopie’ maken. Een zeer gevaarlijke steen dus, maar gelukkig weet niemand waar het zwarte kristal verborgen is …. tot nu!! In een spannende race proberen Mieke, Toby en de anderen om als eerste het zwarte kristal te vinden en het zo uit handen van bandieten te houden. Zal het onze vrienden lukken om de gevaarlijk steen te vernietigen? En wat gebeurt er als Mega Mindy te maken krijgt met een gemene zwarte kopie van zichzelf?

Mega Mindy en het Zwarte Kristal is vanaf half december te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.