Honderden kinderen gaan op zaterdag 6 maart in DierenPark Amersfoort zo hard mogelijk brullen voor de tijger. Dat doen zij om aandacht te vragen voor de tijger. Het voortbestaan van deze koning van de jungle wordt door houtkap en stroperij ernstig bedreigd. Met de actie geeft de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF), het startsein voor de Rangeractie ‘Tijger Alarm’.

De WNF-Rangerclub voert in maart, april en mei actie voor de tijger. De tijger is een prachtig dier. Niemand die hem wat doet, zou je denken. Helaas, de tijger wordt met uitsterven bedreigd. Zijn leefgebied wordt steeds kleiner. Wouden worden gekapt, moerassen drooggelegd en prooidieren verdwijnen. Bovendien doden mensen tijgers. Soms uit angst, vaker voor het geld. Zijn vacht is gewild bij stropers. In sommige Aziatische landen worden van delen van tijgers dure medicijnen gemaakt. Mensen worden daar niet beter van en de tijger al helemaal niet. Van ruim 100.000 tijgers rond 1920 zijn er nu nog maar zo’n 3200 over. Reden voor de WNF-Rangerclub om alarm te slaan.

Kinderen voeren actie voor de tijger door aan familie, vrienden en kennissen een donatie te vragen. Nieuw dit jaar is dat er ook online actie kan worden gevoerd. Via www.rangerclub.nl/tijger kunnen kinderen een eigen online actie starten. Met het geld dat wordt opgehaald kan het WNF het leefgebied van de tijger beter beschermen. En natuurlijk wil het WNF ervoor zorgen dat de stroperij wordt aangepakt. Daar is veel geld voor nodig.

Kinderen die geen lid zijn van de WNF-Rangerclub kunnen ook meedoen aan de actie. Zij kunnen een actiepakket aanvragen via www.rangerclub.nl of telefonisch via 0900-1962 (0,15 c/min). Kaarten voor de aftrap van de Rangeractie zijn ook via www.rangerclub.nl te koop.