Zaterdag 20 februari t/m zondag 21 maart 2010

Dit voorjaar toeren de razend populaire Ernst en Bobbie in Nederland om in twaalf steden op te treden met hun multimediashow ERNST en BOBBIE: Herrie op de Noordpool. In een show van meer dan anderhalf uur, komen Ernst en Bobbie in hilarische situaties terecht: Ernst zit vast in de lift, Bobbie komt in de tv studio van ‘Het Nieuws’, beiden dobberen op een ijsschots op de poolzee en ontdekken het geheim van het ‘ijspaleis’ van Egbert de Vries die op de Noordpool woont. Iedereen kan op zijn hardst meezingen met de bekende liedjes van Ernst en Bobbie en zich slap lachen om de woordgrapjes en om de komische situaties waar de twee soepkippen in terecht komen.

Korte inhoud
Op de Noordpool is er iets vreemds aan de hand. Op een of andere manier verdwijnt de vis uit de wateren rond de pool en daardoor vertrekken ook de zeehonden en andere dieren! Egbert de Vries, een vriendelijke man die op de Noordpool woont, vraagt aan Ernst en Bobbie hem te helpen met dit probleem. Natuurlijk komen Ernst en Bobbie in actie. Op allerlei manieren weten Ernst en Bobbie geld in te zamelen. Als ze uiteindelijk vis naar de Noordpool sturen, blijkt de vis niet aan te komen. Wat is daar toch  aan de hand? Ernst en Bobbie gaan dan maar zelf op onderzoek uit, naar de koude Noordpool en naar meneer de Vries.

Lees meer over de speeldata.