Op Valentijnsdag is er een speciale aflevering van de populaire kindertalkshow Taarten van Abel. Samen met bakker Abel bouwt Merlijn een taart om zijn vriendinnetje Milou terug te winnen. Of het hem lukt? Kijk zondag 14 februari, 10.00 uur op Nederland 3.

Merlijn (8) is tot over zijn oren verliefd. Maar zijn hart is gebroken want zijn lieve vriendinnetje Milou heeft na lange tijd de verkering uitgemaakt. Daarom roept Merlijn de hulp in van Abel. Met een echte liefdestaart wil hij Milous hart terugwinnen. Merlijn kan goed uitleggen hoe zijn eerste liefdesrelatie ontstond, maar hij begrijpt niet goed waarom Milou het heeft uitgemaakt. Met de taart wil hij haar vragen weer verkering met hem te nemen. Zou het goed komen met Merlijn en Milou?

De aflevering met Merlijn is de tiende van dertien in het zesde seizoen van de bekroonde kindertalkshow Taarten van Abel. Bakker Abel (Siemon de Jong) voert wekelijks openhartige gesprekken met kinderen, terwijl ze samen een bijzondere taart voor een speciaal persoon bouwen. De kinderen luchten hun hart, wat voor aangrijpende en komische momenten zorgt.

Taarten van Abel wordt gemaakt door Stormy Minutes Society (www.minutes.tv). Het bedrijf van Machteld van Gelder bestaat tien jaar en produceerde onder meer WillemsparkHondjes, Poesjes, De achtertuin van Jan Wolkers en de Telefilm Coach.

De site van Taarten van Abel: www.taartenvanabel.nl