De website www.SpongeBob.nl is uitgeroepen tot beste kindersite van Nederland in de categorie ‘gemaakt door volwassenen’. Dit gebeurde gistermiddag tijdens de verkiezing van de Gouden @penstaart. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste kindersite van Nederland. Andere genomineerden waren Het Jeugdjournaal, Qigame van Het Tropenmuseum, Nijntje en de kinderwebsite van het Joods Historisch Museum.

Het jurycommentaar luidde: “Of je nu houdt van die rare spons of niet, de website voldoet aan alle eisen die je eraan kunt stellen: het borrelt en bruist er van activiteiten, 100% SpongeBob!”

Daarnaast kreeg Nickelodeon nog een compliment. De jury is van mening dat de kinderzender de beste ouderpagina’s heeft én de verschillende websites van Nickelodeon allen een perfect op maat geschreven privacystatement bevatten.

“Wij zijn ontzettend blij en trots dat de site, die wij vorig jaar voor de tiende verjaardag van onze gele held in het leven hebben geroepen, met deze prijs geëerd wordt. De site is met groot enthousiasme gemaakt en dat plezier straalt ervan af. Erg fijn om te zien dat de jury en stemmers dat ook vonden,” aldus Kaja Wolffers, VP Nickelodeon Nederland.

De verkiezing
De jury bestaat uit professionals op het gebied van websites voor kinderen. De juryleden kijken naar de sites die zijn aangemeld via goudenapenstaart.nl en maken een shortlist van goede kindersites in twee categorieën: voor professionals en voor kinderen. Uiteindelijk beslist het publiek op internet wie de Gouden Apenstaart wint door te stemmen op een van de nominaties.