Voor de eerste live-action bioscoopfilm van Wickie de Viking is Ralf Mackenbach gecast voor de stem van Wickie. Ralf werd in 2009 winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival. Naast Ralf spreekt Kristel Verbeke (K3) de stem in van Lee Fu, een Chinees meisje dat Wickie’s pad kruist. Paul Haenen spreekt de stem in van René Marinus Kompas. Paul leent al meer dan 30 jaar zijn stem aan de sesamstraat-iconen Bert en Grover. Overige rollen worden momenteel nog gecast.

Ralf Mackenbach: “Ik vind het echt te gek om Wicky te spelen! Wat zo leuk is aan Wickie is dat hij de kleinste is, maar in daden juist de grootste! Dit is een super leuke rol voor mij!”

Kristel Verbeke:  “In Vlaanderen is Wickie opnieuw op tv en ik vind het erg fijn om samen met mijn dochters te kijken. Ik betrap me er ook op dat ik regelmatig het liedje loop te zingen.“

Zie ook: Wickie de Viking in de Nederlandse bioscoop.