Ze zijn klein, krachtig en helpen je spelenderwijs op weg met rekenen

Vanaf maandag 1 maart is op Nick Jr. de nieuwste interactieve serie voor de allerjongsten te zien: Umizoomiz. Milli, Geo en hun beste robotvriendje Bot zijn drie kleine, krachtige actiehelden. Zodra het ‘Umi-alarm’ afgaat, springt het drietal in de Umi-auto en zoooooooooomt in actie! Het maakt écht niet uit welk probleem opgelost moet worden, de Umizoomiz zorgen altijd voor een succesvol resultaat, samen met jou!

Leerden de allerjongsten met behulp van Dora al de eerste woordjes Engels, nu kunnen ze vanaf 1 maart samen met Milli, Geo en Bot spelenderwijs leren rekenen! In Amerika verscheen in de New York Times al een lovend artikel over deze nieuwe serie.

Rekenen met Milli, Geo en Bot
‘Umi-stad’ is een speelse, levendige en wondere wereld waar alles draait om spelenderwijs leren rekenen. De straten zelf zijn gemaakt van verschillende vormen en diverse nummers en getallen zijn te vinden op gebouwen, taxi’s, straatnaambordjes en metro’s. In iedere aflevering van Umizoomiz wordt een nieuw ‘rekenprobleem’ aan de orde gesteld. Maar…geen probleem is te groot voor onze kleine vrienden!

De Umizoomiz bestaan uit Milli, Geo en Bot. Milli is fantasierijk, pittig en een natuurlijk leider. Zodra ze de zin “Milli meet!” zingt, groeien haar twee staarten. Deze twee staarten gebruikt ze als een soort liniaal om mee te meten, of het nu gaat om een hoog gebouw, een superlang springtouw of een hele dikke boom.

Milli heeft ook oog voor design en is op jonge leeftijd al een echte fashionista met een speciale jurk die kan veranderen in ieder gewild patroon, waarmee ze ook volledig op kan gaan in haar omgeving.

Geo is Milli’s tweelingbroer. Hij heeft energie voor tien en zoooooomt overal naartoe op zijn super skates, waarbij hij maar al te graag zijn te gekke trucs laat zien. Geo creëert en veranderd moeiteloos simpele vormen in ingewikkelde 3-D figuren.

Bot is de beste robotvriend die je je maar kan wensen! Hij is zorgzaam, technisch,  gek op dansen en zingen en zit boordevol coole gadgets. Zo kan hij zijn armen laten veranderen in een paraplu of een schroevendraaier en geven zijn benen hem super ‘robo-bereik’, zodat hij overal bij kan. Zodra een kleuter het ‘Umi-alarm’ af laat gaan, pikt Bot’s antenne dit gelijk op en verschijnt de kleuter op Bot’s buik in een tv-scherm.

Umizoomiz: vanaf maandag 1 maart iedere schooldag om 11.10 uur op Nickelodeon