De allereerste live-action film van de bekende held ‘Wickie de Viking’ verschijnt eind april  in de Nederlandse bioscopen. De film werd eerder in Duitsland met 5 miljoen bezoekers de best bezochte film van 2009.
De overname van het Duitse EM.Entertainment door Studio 100 vorig jaar maakte van Wickie de Viking meteen ook een Studio 100-figuur. De Nederlands ingesproken versie van Wickie de Viking komt op 21 april uit.

Hans Bourlon & Gert Verhulst van Studio 100 zijn trots dat zij voor het eerst een internationale succesfilm kunnen presenteren: “Studio 100 is al langer actief in het buitenland, maar met de Benelux release van Wickie de Viking is het de eerste keer dat wij een succesvolle internationale filmproductie in België & Nederland uitbrengen. Voor ons persoonlijk is het bijzonder dat dit met een film over Wickie de Viking kan, aangezien dit figuurtje een zeer prominente plaats heeft in onze jeugdherinneringen, zoals bij vele ouders van jonge kinderen”.
Op dit moment vindt de casting plaats voor de Nederlandse stemmen, de opnames zijn in februari.

Synopsis
Vikingen zijn van nature sterke en luidruchtige mannen die nergens bang voor zijn. Wickie is anders; lief, zachtaardig en een beetje verlegen, maar hij heeft een speciale gave die niemand heeft; hij is slim! Hij overtuigt iedereen van zijn ideeën door zijn uitzonderlijk motto: “Wie niet sterk is moet slim zijn!  Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten, onder leiding van Sven De Verschrikkelijke. De overvallers plunderen het dorp en beroven de dorpsbewoners van hun dierbaarste bezit: al hun kinderen! Behalve Wickie, die net op dat moment vast zit in een boom met zijn Deltavlieger. Wickies vader en de andere Vikingen uit Flake hijsen meteen de zeilen om de kinderen te redden. Wickie gaat als verstekeling aan boord, de piraten achterna om zijn vrienden te redden.

Miljoenen lees- en stripboeken en een 78-delige animatieserie maakte van Wickie de Viking een van de meest succesvolle tekenfilmseries aller tijden.

Vanaf oktober 2010 verkrijgbaar op DVD!