Van 20 tot en met 30 januari as.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen 2010. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 20 januari met het Nationale Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.

Geïnspireerd door het Prentenboek van het Jaar 2010, De Wiebelbillenboogie van Guido van Genechten, ging de redactie op zoek naar een bijpassend kinderliedje. Deze grappige titel staat namelijk centraal tijdens de Nationale voorleesdagen.

KSK Productions maakte op verzoek van PeuterPlace een eenvoudig grappig lied dat kinderen aanspoort om te dansen. Het resultaat mag er zijn: De Waggelkontenboogie is een aanstekelijk swingend liedje in retrostijl met een knipoog naar het Prentenboek van het Jaar.

Van het volledige liedje kun je hier de MP3 downloaden. Binnenkort is er ook een MP3 van de ‘duckversie.Beluister de teaser. Inmiddels heeft KSK Productions er ook een vrolijk videoclipje van gemaakt.

Let op: gedurende de Nationale Voorleesdagen 2010 kun je bovendien kans maken op De Wiebelbillenboogie of een prachtig prentenboekenpakket. Houd de website in de gaten!

Bekijk de clip en beluister De waggelkontenboogie. De songtekst vind je hier.

We zijn benieuwd naar de reacties!