ANUBIS EN DE WRAAK VAN ARGHUS van regisseur Dennis Bots heeft de status van Gouden Film bereikt. Binnen ruim een week na de bioscooprelease van 16 december jl. hebben meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. Op donderdag 24 december ontvangt de cast, tijdens hun theatertour in het oude Luxor theater in Rotterdam, de Gouden Filmtrofee uit handen van de Rotterdammer Quintis Ristie.

Net als voor de eerste film ‘Anubis en het Pad der 7 Zonden’ heeft Dennis Bots voor ‘De Wraak van Arghus’ de regie voor zijn rekening genomen. Anjali Taneja en Alexandra Penrhyn Lowe schreven samen het scenario.

In de film gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis omdat Appie jarig is. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een echt spookhuis. Als ze één voor één verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. Nienke twijfelt. Waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid? En is de vreemde man die in huis ronddoolt een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken? Als Appies actie mislukt, lijkt alles verloren, maar dan neemt Nienke het heft in handen en bedenkt een dapper plan waarmee ze Fabian en alle andere verdwenen vrienden probeert te redden. Zal het Nienke lukken of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?

De cast van Anubis en de Wraak van Arghus bestaat uit Iris Hesseling (Amber), Kevin Wekker (Appie), Lucien van Geffen (Fabian), Marieke Westenenk (Joyce), Vincent Banic (Mick), Loek Beernink (Nienke), Gamze Tazim (Noa), Vreneli van Helbergen (Patricia), Patrick Wessels (Danny), Claartje Janse (Sofie) en Sander van Amsterdam (kleine Robbie).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film Anubis en de Wraak van Arghus is een productie van Studio 100 in samenwerking met Nickelodeon. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Momenteel draait de film in 115 zalen in Nederland.