In Annie M.G. Achter de schermen (NPS/VARA) wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht van de 7-delige TV-serie Annie M.G. die vanaf 3 januari te zien is op Nederland 2. Met bijzondere fragmenten uit de serie, wervelende dansscènes, bekende liedjes en veel werk van Annie M.G. dat in de serie is verweven. Ook komen actrices, acteurs en makers aan het woord die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de TV-serie. Zij geven een kijkje achter de schermen tijdens de opnames en vertellen o.a. welke band zij met de schrijfster hadden en door de serie hebben gekregen.

Uitzending: 25 december 2009 om 23.00 uur op Nederland 2.

Annie M.G. is een liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt. De serie vertelt het verhaal van de schuchtere domineesdochter uit Zeeland, die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. Annie laat met haar geestige en relativerende werk een nieuwe wind waaien in het naoorlogse Nederland. Privé is Annie een zoekende, hartstochtelijke vrouw, die verliefd wordt op een getrouwde man. Jarenlang is ze zijn minnares en op latere leeftijd de moeder van zijn kind. Een vrouw die hunkert naar liefde en er alles voor over heeft haar man gelukkig te maken tot in zijn – zelfgeregisseerde – dood. Bekijk de promotievideo.
Annie M.G. komt tot stand met steun van het Mediafonds en het CoBO Fonds.

Meer informatie over de serie, video’s en foto’s vind je op anniemg.nps.nl