De verfilming van de strip Astro Boy door David Bowers (Flushed Away) wordt een vader en zoon project. Bas Westerweel gaat de stem inspreken van wetenschapper Tenma, die in de originele versie door Nicolas Cage werd ingesproken. Zoon Sebastiaan spreekt de stem van een vriendje van Astro in.

Het icoon Astro Boy heeft wereldwijde bekendheid genoten sinds zijn geboorte in de jaren ‘50 in Japan. Zijn geestelijk vader Asamu Tezuka wordt ook wel “de god van manga” genoemd. Nu de stripheld al een succesvolle televisiecarrière achter de rug heeft, is het tijd voor de stap naar het grote witte doek.

Bas Westerweel, die momenteel te zien is in de musical Mamma Mia!, leende zijn stem al eerder aan het personage Plankton in de animatiefilm en TV serie SpongeBob SquarePants. Voor Sebastiaan is dit de eerste keer dat hij in de voetsporen van zijn vader treedt.  Voor de overige stemmen is de casting nog in volle gang.

Astro Boy speelt zich af in het futuristische Metrocity. De stad gebruikt voor bijna alle dagelijkse taken robots. De meeste zijn ontworpen door de briljante wetenschapper Tenma. Wanneer zijn zoon Toby doodgaat, besluit hij ook een robot te maken die precies op het jongetje lijkt en zelfs zijn herinneringen krijgt. Als hart gebruikt Dr Tenma een krachtige blauwe energie, die hem bovendien superkrachten geeft.  Maar is hij nou een mens of een robot? Hij gaat op zoek naar een plek waar hij thuis hoort en maakt nieuwe vrienden. Zijn nieuwe vrienden geven hem de naam Astro. Ondertussen wil de president  van Metro City Astro’s blauwe energie hebben en laat een gevaarlijke robot los die de hele stad bedreigt. Astro schiet te hulp en ontdekt wat hij echt wil zijn: een held!

Astro Boy is vanaf 3 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.