Zondag 13 december, 10.00 uur is bij Z@pp op Nederland 3 de eerste aflevering te zien van het zesde seizoen van Taarten van Abel. In de populaire en bekroonde kindertalkshow bouwt bakker Abel met bijzondere kinderen een taart voor een speciaal persoon.

In de dertien afleveringen van het zesde seizoen van zijn succesvolle kindertalkshow voert bakker Abel (Siemon de Jong) openhartige gesprekken met kinderen, terwijl ze samen een bijzondere taart voor een speciaal persoon bouwen. De kinderen luchten hun hart, wat voor aangrijpende en komische momenten zorgt.

aflevering 2: Abel en Rick
aflevering 2: Abel en Rick

In de eerste drie afleveringen ontvangt bakker Abel Dave (13 jaar), Rick (12) en Loes (10).

  • De moeder van Dave heeft twee jaar onschuldig in de gevangenis gezeten voor een aanslag op haar man. Dave en zijn vader zijn overtuigd van haar onschuld. Tijdens haar afwezigheid woonden Dave en zijn tweelingzusjes bij verschillende pleeggezinnen. Nu zijn ze eindelijk allemaal weer samen en daarom wil Dave zijn moeder op een taart trakteren.
  • Rick heeft de ziekte van Von Recklinghausen. Aan de rechterkant van zijn gezicht heeft hij een vergroeiing en is hij verlamd. Rick wil net als zijn vader later brandweerman worden. Hij bouwt met Abel een taart voor de brandweer, omdat hij ze wil bedanken voor de lieve kaart die hij van ze kreeg toen hij in het ziekenhuis lag.
  • Loes wil Jan, de nieuwe vriend van haar moeder, verrassen met een mooie taart. Ze wil hem laten zien dat ze hem accepteert en dat hij volledig bij het gezin hoort. Loes’ ouders zijn gescheiden toen ze drie jaar was. Voor jan had mama een paar vriendjes. Maar Jan woont nu bij hen en is echt een blijvertje.

Zie ook: www.taartenvanabel.nl

Taarten van Abel wordt gemaakt door Stormy Minutes Society. Het bedrijf van Machteld van Gelder produceerde vele populaire en bekroonde programma’s, onder meer Willemspark, Hondjes, Poesjes, De achtertuin van Jan Wolkers en de Telefilm Coach.