Als vaders doen wat moeders graag willen

Veel stellen, getrouwd of samenwonend, komen na het krijgen van kinderen in een heel andere fase van hun relatie. Die leuke, spontane vrouw is veranderd in een gestreste moeder en die knappe, zorgeloze man is nu een drukbezette en afwezige vader. Kortom, het is een moeilijke periode, waarin men worstelt met alledaagse dingen als de verdeling van de taken in huis, de opvoeding van de kinderen, romantiek en seks. Hoe houd je het nog een beetje leuk samen? Hoe zorg je dat je elkaar nog net zo aantrekkelijk vindt als voordat de kinderen er waren?

De auteurs van ‘Als vaders doen wat moeders willen’ spraken met honderden vaders en moeders en maken in dit boek de problemen bespreekbaar. Met behulp van grappige voorbeelden, citaten en veel ervaringen worden ze in kaart gebracht en vervolgens worden op een luchtige manier oplossingen aangedragen. Waarom gebeuren bepaalde dingen? Waarom reageren mannen en vrouwen zo verschillend op moeilijke situaties? En waarom houdt iedereen tegenover de buitenwereld toch altijd de schijn op?

“Ik wilde gewoon dat hij als een vriendin was, om lekker mee te kletsen. Maar dat is hij natuurlijk niet. En dan word ik boos op hem omdat hij dat niet is. Vraagt hij: “waarom ben je 90% van de tijd die we samen doorbrengen aan het telefoneren?”, dan zeg ik: “omdat jij toch niet met me praat!”

“Er komen nog maar weinig vrienden bij ons thuis. Want dan moet het huis eerst helemaal spic en span zijn. Dat wil ze zo. Ze creëert een soort droombeeld. Zolang het er aan de buitenkant maar voorbeeldig uitziet, maakt het haar niet uit hoe het er bij ons echt aan toegaat. Ze wil niet dat er onvolmaaktheden te zien zijn.”

De oplossing blijkt vaak eenvoudiger dan je denkt – en met een beetje vrolijkheid en een positieve kijk op je relatie kan het weer helemaal goed komen.

Als vaders doen wat moeders graag willen
Auteurs: Trisha Ashworth & Amy Nobile
Uitgeverij Becht
ISBN: 9789023012665, prijs € 15,00.
Direct bestellen bij Bol.com