kolletjeKolletje, Het grote verhalenboek van Pieter Feller & Natascha Stenvert (uitgeverij Moon) is door de jury bekroond met de Kinderboekwinkelprijs 2009. Daarnaast heeft het boek ook de Kinderboekwinkel Publieksprijs in de wacht gesleept.

In het juryrapport worden vooral de alledaagsheid en de herkenbaarheid van Kolletjes avonturen geroemd. ‘De grote verdienste van de verhaaltjes is dat de belevenissen die erin beschreven worden nergens extravagante proporties aannemen, het blijven alledaagse gebeurtenissen die elke kleuter zou kunnen meemaken. Naast die grote herkenbaarheid en inleefbaarheid bevatten de verhaaltjes ook wensvervullende elementen. De grappige tekeningen buitelen speels over de pagina’s en geven een extra accent aan de toch al vrolijke verhalen.’

De Kinderboekwinkelprijs wordt door de Samenwerkende Kinderboekwinkels jaarlijks in november toegekend aan een boek dat volgens hen ten onrechte buiten de landelijke bekroningen is gevallen. De specifieke deskundigheid van mensen uit de dagelijkse praktijk van het boekenvak staat garant voor een prachtige bekroning.

Op vrijdag 20 november wordt de Kinderboekwinkelprijs officieel uitgereikt in kinderboekwinkel De Giraf te Dordrecht.

Pieter Feller (1952 ) is schrijver, postbezorger en huisman. Hij woont met zijn vrouw en twee zoons in Drachten. Natascha Stenvert (1971) studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Ze illustreert zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. Haar werk heeft op exposities over de hele wereld gehangen.

De avonturen van Kolletje verschenen eerder in de verhalenbundels Kolletje, Kolletje gaat logeren, Kolletje tovert een broertje, Kolletje tovert een zak met pakjes, Kolletje tovert sneeuw, Kolletje gaat kamperen en Kolletje gaat naar school. In het voorjaar verschijnt Kolletje en haar vriendjes met gratis vriendenboekje.