Star Trek screenshot.jpg

Over het algemeen hebben kinderen een grotere fantasie dan volwassenen. Behalve als het gaat om buitenaardse wezens. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat twee keer zoveel mannen (27%) als kinderen (13%) beweren weleens iets buitenaards te hebben gezien. Misschien hebben deze mannen meer Star Trek films gekeken? De Nederlandse nuchterheid voert echter toch de boventoon: bijna 64% van de respondenten is het erover eens dat buitenaardse wezens alleen in Star Trek voorkomen.

In opdracht van Paramount Home Entertainment is onderzoek gedaan onder 3 verschillende doelgroepen (mannen, vrouwen en kinderen) naar het geloof in buitenaardse wezens. Wie zou meer in buitenaardse wezens geloven? De uitkomst is verrassend te noemen. Hoewel vaak wordt aangenomen dat kinderen de grootste fantasie hebben, geven zij het minst vaak aan een buitenaards wezen gezien te hebben (13%). Daarentegen geeft 27% van de mannen aan weleens iets gezien te hebben, tegenover 14% van de vrouwen. Het merendeel van de respondenten is echter nuchter: 64% van de mannen, 72% van de vrouwen en 58% van de kinderen geven aan dat buitenaardse wezens alleen in Star Trek voorkomen.

Star Trek packshot 2 disc 2D.jpgBuitenaardse wezens in Star Trek XI

Vandaag verschijnen de DVD en Blu-ray van de nieuwste Star Trek film. In Star Trek XI beleeft de jonge crew van de Starship Enterprise een spectaculaire reis door het heelal. Tijdens deze reis krijgen zij te maken met een gevaarlijke tegenstander in de vorm van een buitenaards wezen die een bedreiging vormt voor de mensheid. De twee rivalen James Kirk (Chris Pine) en Spock (Zachary Quinto) moeten samen de strijd aan gaan tegen deze vijand. Wat volgt is een spannend verhaal vol actie, intriges, humor en zelfs liefde…. In de extra’s praten designers Neville Page en Joel Harlow over de hindernissen die zij tegenkwamen bij het creëren van nieuwe aliens, het opnieuw creëren van de Romulans en de Vulcans en het ontwerpen van de ang staanjagende figuren op Delta Vega voor de nieuwe Star Trek.