In de periode januari t/m oktober van dit jaar is Nickelodeon de best bekeken kinderzender van Nederland. Met een marktaandeel van 29,4% is het verschil met de runner up 8,4%. Van alle minuten die kinderen in oktober keken naar Kids TV, werd 42,5% bij Nickelodeon besteed. Het verschil in kijktijd tussen marktleider Nickelodeon en de grootste concurrent is 12,4%. Ook het marktaandeel van Nickelodeon was met 28,1% in oktober het grootst, ten opzichte van de concurrentie.

Kijcijfers Het Huis Anubis gaan door het dak
Het nieuwe seizoen van de succesvolle serie Het Huis Anubis ging op 28 september jl. weer van start. Het Huis Anubis is het best bekeken kids-programma op de Nederlandse tv. De gemiddelde kijkdichtheid is 10,8% en de best bekeken uitzending van 2009, op 27 oktober, scoorde maar liefst een kijkdichtheid van 17,3%!

Het succes in oktober is ook te danken aan goede scores van andere lokale producties van Nickelodeon: SuperNick, Puppy Patrol en het voetbalprogramma De Ballen.

Voor de laatste maanden van het jaar staat er nog veel op stapel! De spannende Sinterklaasserie Slot Marsepeinstein is vanaf 2 november dagelijks te volgen. Komend weekend (7 en 8 november) is het Avatar Weekend. Vorig jaar was dit het best bekeken weekend van het jaar voor de kinderzender. En op 28 en 29 november is de SpongeBob Squarepants Top 100 te zien, ter ere van Think Happy Day op 28 november.

Bron cijfers: SKO.
Doelgroep 6-12 jaar.
Tijdvak: 06-20u, tenzij anders vermeld.
Alle cijfers zijn inclusief uitgesteld kijkgedrag op de dag van uitzending.