Mysterie boek kl.jpgKinderen hebben een grote fantasie. Ze dromen graag en zijn dol op mysteries. Uit onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de kinderen (maar liefst 65%) gelooft in een mysterie, zoals het monster van Loch Ness, de Verschrikkelijke Sneeuwman of het bestaan van de onderwaterstad Atlantis.

In opdracht van Blink Uitgevers, uitgever van onder andere Taptoe, is onderzoek gedaan naar de geloofwaardigheid van mysteries voor kinderen. Het populairste mysterie blijkt de onderwaterstad Atlantis te zijn. Ruim 33% van de kinderen die aan het onderzoek heeft deelgenomen gelooft in het bestaan hiervan. Bijna 20% van de kinderen gelooft in het monster van Loch Ness. Slechts een kleine groep (12%) gelooft in het mysterie van de Verschrikkelijke Sneeuwman. Bijna 35% gelooft in geen enkel mysterie.

Cover Taptoe kl.jpgMysteries in Taptoe
In het educatieve maandblad Taptoe beleeft het Taptoe Team, dat bestaat uit vijf leden en een super-speurhond, in iedere tijdschriftuitgave een spannend mysterie. Dit verhaal is via de website http://www.taptoe.nl tevens als luisterverhaal te beluisteren. Kinderen moeten zelf het mysterie oplossen door in het tijdschrift en op de site aanwijzingen te verzamelen. Taptoe (8-10 jaar) wordt uitgegeven door Blink Uitgevers dat ook drie andere leeftijdsgerichte merken uitbrengt, die zowel via school als op het huisadres worden verspreid: Bobo (4-6 jaar), Okki (6-8 jaar) en National Geographic Junior (10-14 jaar).

*De respondenten hebben op de vraag of zij geloven in mysteries het volgende antwoord gegeven:

Antwoord
Percentage
Ja, ik geloof in het bestaan van de onderwaterstad Atlantis
33,2 %
Ja, ik geloof in het monster van Loch Ness
19,7 %
Ja, ik geloof in de Verschrikkelijke Sneeuwman
12,4 %
Nee, ik geloof in geen enkel mysterie
34,7 %

De resultaten zijn verzameld via een poll op de websites Z@pp.nl en Willemwever.nl. Aan de poll hebben 193 kinderen meegewerkt.