TinkerbellOp zondag 25 oktober jl. is  Disney’s TinkerBell op het hoofdkwartier van de United Nations in New York benoemd tot ‘Honorary Ambassador of Green‘. Voorafgaand aan de ceremonie vond de wereldpremière plaats van de film TinkerBell: De Verloren Schat die vanaf 25 november ook in Nederland op Blu-ray en DVD verkrijgbaar is. De benoeming kwam tot stand in samenwerking met de United Nations om, in aanloop naar de klimaatconferentie in Kopenhagen, op speelse wijze het milieu bij jong en oud onder de aandacht te brengen.

tinkerbell-ambasadeur
Klay Hall, Tinker Bell and Kiyo Akasaka

 

De Walt Disney Company heeft er altijd naar gestreefd om met hun films onder andere de liefde voor de natuur uit te dragen. In de TinkerBell-films, die zich afspelen in de magische Elfenvallei in Nooitgedachtland, zijn het de elfen die ervoor zorgen dat de seizoenen wisselen en de natuur wordt gevoed. Daarom is TinkerBell een logische ambassadeur van Groen, omdat zij altijd in harmonie met haar omgeving leeft. Haar benoeming tot Eervolle Groene Ambassadeur zal wereldwijd kinderen inspireren om oog te hebben voor en te streven naar een beter milieu.

United Nations Climate Change Conference
At the United Nations, where Tinker Bell will be named Honorary Ambassador of Green, delegates from around the world are preparing to meet in Copenhagen, Denmark, in December to discuss how we can protect our environment and our climate while making sure all people can have the things they need. Visit http://www.un.org more information.

United Nations Creative Community Outreach Initiative
The Creative Community Outreach Initiative is the first point of entry in the United Nations for the international creative community. It acts as a liaison between the United Nations and producers, directors, writers and new media professionals seeking a working relationship with the United Nations. Visit http://www.un.org to learn more.