klassiek-voor-kidsTijdens de herfstvakantie, van 17 oktober tot en met 1 november, presenteert Edwin Rutten op Classic FM Klassiek voor Kids. Rutten, bij kinderen beter bekend als Ome Willem, zorgt met zijn sprankelende humor elke dag tussen 9.30 uur en 10.00 uur voor een groot klassiek kinderfeest. Aan de hand van muzikale sprookjes als Peter en de Wolf en andere bij uitstek voor kinderen geschikte muziek als de Notenkraker en het Carnaval der Dieren, laat hij kinderen op een speelse manier kennismaken met licht klassieke muziek.

Klassiek in de Klas
Met Klassiek voor Kids wil Classic FM klassieke muziek ook onder de aandacht brengen bij kinderen en hun juffen en meesters op alle basisscholen in Nederland. Er zijn verschillende leuke prijzen te winnen voor de hele klas, zoals het  lees- en muziekboek ‘Ik heb een muziekje in mijn hoofd’ of gratis naar de bioscoop met de hele klas. Veel basisscholen hebben al aangegeven de uitzending in de klas te zullen beluisteren.

De website van Classic FM staat gedurende deze periode in het teken van Klassiek voor Kids. Op de site staan een aantal leuke acties waar kinderen (eventueel klassikaal) aan mee kunnen doen, zoals bijvoorbeeld:   Win een balletles van een professionele ballerina.