CineKid-festivalGisteren opende het Cinekid Festival met twee films, It’s not me, I swear! (Philippe Falardeau), de film die zowel de juryprijs als de prijs van de kinderjury won op de Berlinale in Berlijn, en De kleine Nicolaas (Laurent Tirard), naar van het beroemde Franse kinderboek Le petit Nicolas van René Goscinny en Jean-Jacques Sempé . De middag werd ingeleid door de wethouder Kunst en Cultuur van Amsterdam, Carolien Gehrels, waarna het festival met een knallende countdown door Cinekidgezicht Ewout Genemans officieel werd geopend.

Het festival vindt plaats op de Westergasfabriek en in The Movies. In Amsterdam is Cinekid van 14 t/m 23 oktober. Cinekid op Locatie vindt plaats van 14 oktober tot en met 1 november door heel Nederland.

Het volledige programma van Cinekid is beschikbaar op www.cinekid.nl.

* Win vrijkaarten voor de première  van  Turtle: The incredible Journey op het Cinekid Festival.

* Maandag 19 oktober as. kun je skypen met de Hoofpiet in het medialab over zijn film ‘Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie‘.