Duizenden kinderen en volwassenen brengen een stem uit op www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepalen zo mee wie straks de winnaars worden in de verschillende leeftijdscategorieën. De mooiste kleurplaten, ingekleurd door kinderen maar ook door veel volwassenen, komen met postzakken binnen bij de organisatie van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. De kleurplaten worden door alle speelgoedspeciaalzaken uitgedeeld. Zijn ze op? Print ze dan uit via de knop “Kleurplaat” op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Ook klassen van basisscholen kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie op de website.

Stem en Win Speelgoed
Degenen die stemmen en een rebus oplossen, maken kans op het genomineerde speelgoed naar keuze. Heb je gestemd op je favoriete speelgoed en heb je dat al, kies dan voor een ander artikel dat je graag wilt hebben. Of misschien vind je het leuk om je vader of moeder of broertje of zusje of iemand anders wat te geven als je wint. Dus, wie stemt, maakt kans op het genomineerde speelgoed naar keuze.

Stemknop
Via de stemknop op www.speelgoedvanhetjaar.nl kan iedereen op zijn favoriete speelgoed stemmen. Wie de rebus goed oplost, kan het genomineerde speelgoed winnen.

Dus: Stem en Win speelgoed!

Winnaars
Elk jaar kiest een vakjury uit honderden artikelen in vijf leeftijdscategorieën steeds vijf stuks speelgoed. Natuurlijk doet de jury dat aan de hand van criteria die in het juryreglement zijn opgenomen. De artikelen die de vakjury heeft gekozen, zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2009”.

De 25 genomineerde producten liggen nu in de winkels. Op www.speelgoedvanhetjaar.nl zijn de bijzonderheden over de gekozen artikelen en het juryrapport te vinden.

Op 4 november worden de winnaars van de speelgoedverkiezing bekendgemaakt. Snel daarna volgt de bekendmaking van de winnaars van de stem en win-wedstrijd en van de kleurplaten-wedstrijd op de site.