Een documentaire van Nick Stringer (BBC, Channel 4, PBS, NGC & Animal Planet )

turtleTurtle: The Incredible Journey is het verhaal van de kleine ‘loggerhead’ schildpad – Turtle- die een bijzondere reis maakt en de route van haar voorouders volgt. Een eeuwenoude route die pas recentelijk ontdekt is.

Turtle wordt geboren op een strand in Florida, ze kruipt naar de zee en begint aan de route die ook al haar voorouders afgelegd hebben; met de golfstroom mee richting de Noordpool, waarna ze de Noord Atlantische oceaan oversteekt – richting Afrika – en vervolgens weer helemaal terug keert naar het strand waar ze geboren is. Helaas zijn haar overlevingskansen klein; slechts één op tienduizend schildpadden overleeft deze decennia durende reis. Wanneer Turtle terugkeert naar de kust van Florida, zijn er 21 jaar verstreken.

Het verhaal van Turtle wordt verteld door Georgina Verbaan. De film beleeft zijn première op 21 oktober tijdens het Cinekid Festival 2009.

Win vrijkaarten voor de première of één van de reguliere filmvoorstellingen.