De Boomhut Tentoonstelling3 oktober t/m 22 november 2009

Tijdens de Kinderboekenweek presenteert de Kunsthal Rotterdam een serie etsen die het unieke prentenboek De boomhut vormen. In frisse pasteltinten verbeelden de prenten het verhaal van een ijsbeer en bruine beer die samen in een boomhut zitten. De prenten zijn gemaakt door vader Ronald en dochter Marije Tolman.

Boomhut-tekeningen
Het prentenboek van vader en dochter Tolman is ongewoon, omdat het geen tekst bevat. Daardoor vormt het boek een leidraad waartegen talloze verhalen te bedenken zijn. Van één van de prenten uit het boek is een doordruk gemaakt, waarop kinderen een boomhut-tekening kunnen maken en hun eigen verhaal mogen vertellen over de twee beren. De mooiste tekeningen en verhalen krijgen een plekje bij de tentoonstelling in de Kunsthal. Meer informatie over de tentoonstelling.

Makers
Ronald Tolman is beeldhouwer, schilder en graficus. Zijn dochter Marije studeerde typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Voor Lemniscaat maakte ze diverse (prenten)boeken, waaronder het met Vlag en Wimpel bekroonde ‘Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis’.